Nastavlja se osipanje najveće stranke u Bošnjaka

Još tri zastupnika u Skupštini KS napuštaju SDA: Pridružuju se Konakoviću, a šta je s Mašovićem?

Front12.02.18, 12:00h

Još tri zastupnika u Skupštini KS napuštaju SDA: Pridružuju se Konakoviću, a šta je s Mašovićem?
Sve su to poslanici koji podržavaju rad i djelovanje premijera KS Elmedina Konakovića, koji je obznanio da će napustiti SDA, te nakon toga formirati svoju listu s kojom će nastupiti na narednim izborima

 

Dosadašnji zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić i definitivno napuštaju stranku, potvrdio je za BHRT šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

 

Pretpostavlja se da će oni formirati zajednički klub u kantonalnom parlamentu, kome bi se mogli pridružiti i još neki sadašnji zastupnici SDA. Najviše se špekuluira imenom Amora Mašovića.

 

Sve su to poslanici koji podržavaju rad i djelovanje premijera KS Elmedina Konakovića, koji je obznanio da će napustiti SDA, te nakon toga formirati svoju listu s kojom će nastupiti na narednim izborima.

 

Iz SDA pozivaju Konakovića da napusti premijersku poziciju u KS, jer je to pozicija koja pripada stranci, a ne pojedincu, ali on to, za sada, ne namjerava učiniti.

 

Pitanje je ima li SDA kapacitet da smijeni Konakovića, obzirom na iznanadni odliv kadrova ove stranke u Kantonu Sarajevo.

 

(BHRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook