Detalji ubistva u Tuzli

Prijatelj ga zbog novca izbo na pijaci, Hitna pomoć ga našla pred zgradom u kojoj je živio

Hronika12.02.18, 09:20h

Prijatelj ga zbog novca izbo na pijaci, Hitna pomoć ga našla pred zgradom u kojoj je živio
Osumnjičeni za ubistvo se predao policiji desetak minuta nakon incidenta

 

Pedesetogodišnji Fikret Duraković, koji je juče oko podne ubijen sa dva uboda nožem, život je najvjerovatnije izgubio zbog novca, nakon svađe sa prijateljem i kolegom, saznaje Faktor.ba.

 

Kako saznaje Faktor od radnika, ubijeni Duraković držao je štand na Maloj pijaci u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, gdje prodavao cigarete. S njim je radio i izvjesni Sema, čiji su inicijali S. M. (38), s kojim se juče sukobio zbog novčanih razmirica.

 

Prema riječima komšija i radnika na pijaci, Sema je, kako je kasnije ispričao i policiji, u tuči dva puta nožem ubo Durakovića, nedaleko od jedne od pijačnih kapija.

 

Ranjeni Duraković se potom udaljio sa tog mjesta, a očevici kažu da je, u stanju šoka, krenuo kući jer je živio u obližnoj zgradi. Međutim, nedaleko od svoje zgrade je pao i ostao ležati. Tu ga je pronašla Hitna pomoć i prebačen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

 

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, ranjeni Fikret Duraković preminuo je na UKC-u sat vremena nakon incidenta.

 

Onim što se desilo između dvojice radnika s pijace šokirani su svi oni s kojima su razgovarali novinari Faktora. Kažu da su ubijeni muškarac i ubica bili dobri prijatelji, da su se često družili, a neki čak tvrde da je Sema živio u kući Fikreta Durakovića, koja se nalazi u tuzlanskom naselju Ši Selo.

 

Osumnjičeni za ubistvo se predao policiji desetak minuta nakon incidenta.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook