FOTO/ Performans u Čapljini

Komšić o svojoj dženazi u Čapljini: To je morbidno i bolesno, Čović je u strahu od gubitka fotelje!

Front12.02.18, 07:54h

Komšić o svojoj dženazi u Čapljini: To je morbidno i bolesno, Čović je u strahu od gubitka fotelje!
U nedjelju je upriličen je i performans sahrane, odnosno dženaze za Željka K. O čijoj se dženazi tačno radilo nije poznato, odnosno ostavljeno je na slobodnu procjenu posjetiteljima s obzirom da nije pisalo puno prezime na tabutu izvjesnog Željka

 

U nedjelju su u Čapljini održane Velike maškare - Karneval 2018., a zabava je zadobila i političke konotacije. Najviše pažnje u javnosti je zadobila fotografija performansa sahrane Željka K.

 

Naime, u sklopu Velikih maškara, između ostalog, podignuta je i optužnica protiv Marka Krnjevala - lika koji simbolizira haaškog suca koji je osudio generala Slobodana Praljka.

 

Spaljivanje Marka Krnjevala i zabava predviđena je u utorak u večernjim satima.


U nedjelju je upriličen je i performans sahrane, odnosno dženaze za Željka K. O čijoj se dženazi tačno radilo nije poznato, odnosno ostavljeno je na slobodnu procjenu posjetiteljima s obzirom da nije pisalo puno prezime na tabutu izvjesnog Željka. Mnogi pretpostavljaju da su organizatori aludirali na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, nakon njegove najave da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

 

Tim povodom na Facebook stranici DF Čapljina kratko se oglasio Željko Komšić: "Moj komentar je samo - morbidno i bolesno."

 

Iz ovog ogranka DF-a osudili su ismijavanje i zloupotrebu vjere i vjerskih osjećanja, iako je riječ o karnevalu.

 

"Političku poruku nećemo ni komentarisati osim da su velike oči Dragana Čovića u strahu od gubitka fotelje!"

 

capljina-maskare

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook