Glumac o idiličnom djetinjstvu u Hercegovini

Nebojša Glogovac nikada nije zaboravio rodno Trebinje: 'Trčali smo za autima sa stranim tablicama i govorili...'

Nedjeljni magazin10.02.18, 20:11h

Nebojša Glogovac nikada nije zaboravio rodno Trebinje: 'Trčali smo za autima sa stranim tablicama i govorili...'
Sjećam se da je, kada dođemo kod njega u selo Dramiševo, dvadeset kilometara od Nevesinja, uvijek govorio: Evo meni moga vojvode!, a potom bi me postavio na konja. Bolji poklon nije mogao da mi da, ispričao je jednom prilikom Glogovac

 

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je prošle noći na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije.

 

Iako je godinama živio, prvo u Pančevu, a nakon toga u Beogradu, Glogovac je bio vezan za rodno Trebinje. Tamo je i proveo djetinjstvo. Jednom čovjeku se posebno divio, dedi Gavrilu iz Nevesinja koji ga je neizmjerno volio.

 

- On je ostavio ogroman trag u mom životu jer je bio moja omiljena ličnost i idol u porodici. Sjećam se da je, kada dođemo kod njega u selo Dramiševo, dvadeset kilometara od Nevesinja, uvijek govorio: Evo meni moga vojvode!, a potom bi me postavio na konja. Bolji poklon nije mogao da mi da jer su te egzotične uspomene nezamjenjive - govorio je Glogovac, koji se rado vraćao rodnom gradu.

 

Svom prvom sinu  dao je ime po dedi kojeg se rado sjećao svakog dana.

 

- Pošto sam bio jako mali, pamtim samo neke prizore lijepog i mirnog života, divnog okruženja i zaštićenosti, a za mene je to kao veza sa pupkom ili emotivnom bazom. Sjećam se da je postojala neka Begova kuća i da smo trčali pored automobila sa stranim tablicama i govorili: Begen haus, begen haus! pokazujući u pravcu te kuće, a zauzvrat smo od njih dobijali sitne pare - govorio je Glogovac.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook