Kompletirano 26. kolo Premiershipa

Chelseaju 'problem' Džekine godine, a nije druga velika blamaža u šest dana?

Sport06.02.18, 08:26h

Chelseaju 'problem' Džekine godine, a nije druga velika blamaža u šest dana?
Domaći su slavili sa 4:1, a tri gola postigli su u posljednjih deset minuta utakmice

 

Utakmicom Watford - Chelsea kompletirano je 26. kolo Premiershipa. I to nije neka vijest, ali je vijest da su Plavci na Vicarage Roadu doživjeli veliku blamažu. Posebno u finišu meča.

 

Domaći su slavili sa 4:1, a tri gola postigli su u posljednjih deset minuta utakmice. Deeney je doveo Watford u vodstvo sa bijele tačke u 42. minuti, a izjednačio je Hazard u 82. Činilo se tada da će Plavci preokrenuti meč u svoju korist, ali...

 

Izabranici Antonea Contea doživjelu su pravi debakl do kraja meča. Prvo je Janmaat u 84. minuti pogodio za 2:1, s trijumf domaćih potvrdili su Deulofeu (88) i Pereyra (91).

 

Chelsea je u posljednja dva kola doživio isto toliko poraza, a ovom debaklu ravan je onaj od prošle srijede kada je londonski tim pred domaćim navijačima izgubio od Bournemoutha sa 0:3.

 

U posljednjih 180 minuta Chelsea je postigao samo jedan gol i očito je da ima problem s realizacijom. Ko zna šta bi bilo da je krajem prošlog mjeseca na Stamford Bridge stigao naš topnik Edin Džeko... No, Plavci se sa Dijamantom nisu dogovorili zbog godina (ne potpisuju dugoročnije ugovore sa igračima starijim od 30 godina, a Džeko je tražio ugovor do 2020. godine) koje su bile problem. A druga bruka u samo šest dana očito nije problem.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook