Rukometni savez BiH očekuje pravednu odluku

Novi problemi za bh. rukometaše: Švicarci uputili žalbu i na prvu utakmicu!

Sport04.02.18, 19:46h

Novi problemi za bh. rukometaše: Švicarci uputili žalbu i na prvu utakmicu!
Pobjednik za zelenim stolom duela BiH - Švicarska će u junu igrati dvomeč baraža protiv Norveške. Domaćin prvog susreta, koji je zakazan za 8. juni, su Norvežani, a revaš je na programu četiri dana kasnije

 

Iz švicarske rukometne federacije poslali su još jednu žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji, ovaj put u vezi s prvom utakmicom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Nezavisne Gordan Muzurović, direktor bh. rukometnog tima.

 

Ova obavijest u kancelariju Rukometnog saveza BiH stigla je dok se iščekuje konačna odluka za slučaj "Nuić", zbog kojeg još nije registrovan rezultat druge utakmice BiH i Švicarske, igrane u Tuzli. Iako je bh. tim u oba susreta pobijedio, nastup u baražu protiv Norveške je upitan.

 

"Očigledno je da Švajcarci na sve načine pokušavaju priču s teren, gdje smo mi bili zasluženo bolji, prebaciti na neko drugo mjesto i tako se domoći baraža. Osim takozvanog slučaja 'Nuić', nas sada brine što je iz EHF-a paralelno stigla nova obavijest. Naime, Švicarci su sada uputili primjedbu i žalbu na detalje utakmice na njihovom terenu, a koji se odnose na našeg reprezentativca Vladimira Vranješa. Tvrde da je on navodno tokom igre napravio nesportski faul, koji pritom ni sudije ni delegat nisu sankcionisali. To su dokumentovali snimkom utakmice, te sada i po tom pitanju traže naknadnu pravdu. Teško je naći pravi komentar na sva ova dešavanja. Ne znam šta da kažem osim da je ovo nonsens", kazao je Muzurović.

 

Inače, Rukometnom savezu BiH 31. januara je istekao rok za dostavljanje odgovora EHF-u u vezi s Tomislavom Nuićem, koji je igrao protiv Švicarske u Tuzli, ali nije bio u zapisniku, iako su ga iz bh. tabora prijavili.

 

"Mi smo ispoštovali taj rok i 30. januara dostavili kvalitetno pripremljen materijal. Očekujemo u narednom periodu odluku EHF-a, naravno u našu korist, jer smo to zaslužili pošteno na terenu. Tačan datum odluke nije preciziran. Naravno, u narednim danima reagovaćemo i po pitanju nove obavijesti", najavio je Muzurović.

 

On ne želi vjerovati da eventualna lobiranja i činjenica da u mnogim komisijama EHF-a sjede upravo ljudi iz Švicarske mogu uticati na konačnu i, kako kaže, pravednu odluku.

 

"EHF je ugledna institucija i ne vjerujem da o takvim stvarima uopšte treba razmišljati. Ne očekujem da će neko biti ni protiv nas niti za nas, nego da će biti donesena pravedna odluka. U vezi sa slučajem 'Nuić' formirana je posebna tročlana komisija, koju čine članovi iz Holandije, Španije i Ukrajine", istakao je Muzurović.

 

Pobjednik za zelenim stolom duela BiH - Švicarska će u junu igrati dvomeč baraža protiv Norveške. Domaćin prvog susreta, koji je zakazan za 8. juni, su Norvežani, a revaš je na programu četiri dana kasnije.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook