VIDEO/ Odbrana okončala dokazni postupak

Uz velike mjere osiguranja nastavljeno suđenje Sejfoviću: Advokat objasnio otkud im toliki novac

Hronika31.01.18, 12:51h

Uz velike mjere osiguranja nastavljeno suđenje Sejfoviću: Advokat objasnio otkud im toliki novac
Ponovnim saslušanjem vještaka Hamze Žuje i Dine Osmankadića te ulaganjem materijalnih dokaza, danas je odbrana Sejfovića okončala dokazni postupak

 

Uz velike mjere sigurnosti, danas je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću u Kantonalnom sudu. 

 

Njemu se sudi za slučaj "pljačka Raiffeisen banke" na Ilidži, kada je smrtno stradao biciklista Kemal Bašić, a Sejfović je iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Zenica jutros prevezen u Sarajevo na nastavak suđenja. 

 

Sejfović se, prema optužnici u ovom slučaju, tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, prilikom koje je iz sefa ove banke ukradeno oko 300.000 KM. 

 

Ponovnim saslušanjem vještaka Hamze Žuje i Dine Osmankadića te ulaganjem materijalnih dokaza, danas je odbrana Sejfovića okončala dokazni postupak.

 

Nakon saslušanja vještaka advokat Muhidin Kapo je u sudski spis uložio materijalne dokaze, i to potvrdu o presudi kojom je otac Amela i Alme Sjefović dobio određeni novac, zatim dokaz o kreditu koji je podigla majka optuženih Edita Sejfović.

 

Ovim dokumentima odbrana dokazuje da novac koji je pronađen prilikom pretresa kuće optuženih Sejfovića potječe od sudske naplate i kredita, a ne od krivičnog djela. 

 

Nastavak glavnog pretresa u ovom slučaju zakazan je za 2. februar. 

 

U videu koji je u prilogu, možete vidjeti uz kakve mjere sigurnosti je došao Sejfović iz Zenice u Sarajevo. U pratnji je bilo desetak policijskih automobila sa specijalcima. 

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook