U potrazi za nekretninama

Domaći trgovinski lanac u ekspanziji: Otvarat će objekte širom BiH!

Biznis Klub26.01.18, 17:22h

Domaći trgovinski lanac u ekspanziji: Otvarat će objekte širom BiH!
Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja u vlasništvu imaju nekretnine navedene površine

 

Jedan od vodećih domaćih trgovinskih lanaca koji je u velikoj ekspanziji, Robot, raspisao je poziv za kupovinu nekretnina širom BiH za gradnju svojih objekata. 

 

Kompanija traži nekretnine površine od 1.000 do 5.000 kvadratnih metara (zemljište za gradnju ili izgrađeni objekat), po mogućnosti sa potrebnom infrastrukturom, piše BiznisInfo.  

 

- Predmet oglasa je kupovina nekretnina na području Bosne i Hercegovine za potrebe širenja djelatnosti i prodajnih kapaciteta, zapošljavanja stanovnika i doprinosa razvoju privrednog stanja u našoj zemlji - navodi se u oglasu.   

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja u vlasništvu imaju nekretnine navedene površine. Robot će vršiti izbor nekretnina zavisno od intreresovanja, lokacije, cijene i stanja u kojem se nekretnine nalaze. 

 

Ponuda treba da sadrži podatke o izgrađenom objektu i podatke o zemljištu za gradnju.  

 

Podsjetimo, Robot je nedavno kupio zemljište površine 4.670 kvadratnih metara u Brezi, gdje će graditi tržni centar vrijedan pet miliona KM. Broj radnika u Robotu dostigao je krajem prošle godine cifru od 2000.

 

Prema izvještaju vodeće svjetske kuće za istraživanje tržišta Euromonitor, domaći trgovinski lanci u 2017. su preuzeli kontrolu nad bh. tržištem. 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook