Višesatni sastanak u Zenici urodio plodom

Novalić i Džindić postigli dogovor s radnicima Željezare, deblokiran magistralni put: Evo šta su im obećali!

Front25.01.18, 20:44h

Novalić i Džindić postigli dogovor s radnicima Željezare, deblokiran magistralni put: Evo šta su im obećali!
Nakon sastanka sa predstavnicima Vlade FBiH i postignutog dogovora radnici Željezare iz Zenice su se počeli razilaziti, oslobađajući magistralnu cestu M-17.

 

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar za industriju i rudarstvo Nermin Džindić, premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević i predsjednik sindikalne organizacije Željezare Zenica Avdija Halilović večeras su u Zenici nakon višesatnog sastanka potpisali sporazum o razumijevanju kojim su dogovorili ubrzano rješavanje problema radnika Željezare koja se nalazi u stečajnom postupku.

 

Prema tom sporazumu, kojeg su predložili predstavnici radnika, do kraja ovog mjeseca pronaći će se sredstva za isplatu 13 zaostalih plaća radnicima Željezare i uplatiti sredstva za završetak procesa penzionisanja 64 radnika tog preduzeća koji su već davno stekli uslove za penziju.

 

Prema radnicima koji će ostati u Željezari Zenica stečajni upravnik Mirza Jarić provest će zakonski stečajni postupak, i moguće je da će neki od radnika ukoliko se steknu uslovi nastaviti raditi na poslovima koji će se obavljati u skladu sa Zakonom o stečaju, javila je Fena.

 

Kako javlja Faktor, nakon sastanka sa predstavnicima Vlade FBiH i postignutog dogovora radnici Željezare iz Zenice su se počeli razilaziti, oslobađajući magistralnu cestu M-17.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook