Komičar čeka početak novog procesa

Bill Cosby izašao na pozornicu prvi put nakon suđenja za seksualno zlostavljanje 60 žena, čuvali ga tjelohranitelji

Showbizz23.01.18, 19:18h

Bill Cosby izašao na pozornicu prvi put nakon suđenja za seksualno zlostavljanje 60 žena, čuvali ga tjelohranitelji
Krajem prošle godine u javnosti se pojavila informacija kako je zbog velikih troškova povezanih sa suđenjem, komičar počeo prodavati skupocjene stvari, poput afričke umjetničke kolekcije

 

Američki glumac i komičar popeo se dobro raspoložen na binu jazz kluba La Rose's u Philadelphiji gdje je zabavljao mnogobrojnu publiku šalama. Bill Cosby (80) nastupio je u ponedjeljak prvi put nakon što ga je 2015. više od 60 žena optužilo za seksualno zlostavljanje. Ležerno se odjenuo, a angažirao je i posebno osiguranje kako ne bi došlo do incidenata ili neugodnih povika iz publike.
 

 

Za vrijeme nastupa šalio se na račun sljepoće i starosti, a na kraju je zasvirao bubnjeve s Tony Williams Jazz Quartetom.

 

Ponovno suđenje za seksualno zlostavljanje, koje je američki sud zakazao za proljeće, nije spominjao. Iako na nastupu Billa nije bilo nereda, mnogi su komentirali da je besraman te da neko poput njega ne bi smio javno nastupati.

 

Krajem prošle godine u javnosti se pojavila informacija kako je zbog velikih troškova povezanih sa suđenjem počeo prodavati skupocjene stvari, poput afričke umjetničke kolekcije.

 

- Jako sam zabrinut za svoga klijenta, on se gubi. Jedva vidi, sve zaboravlja, ruši se i pada. Ne znam kako je uspio izdržati da porota odlučuje o njegovoj sudbini - rekao je njegov advokat.

 

Podsjetimo, više žena tvrdi da ih je Cosby silovao, a samo je sportistica Andrea Constand (41) uspjela 'progurati' tužbu jer nije ušla u zastaru. Ona ga je optužila da je drogirao i silovao pa nije znala gdje je ni što se događa.

 

Međutim, porota se toliko dugo nije mogla odlučiti da je suđenje proglašeno nevaljanim te se treba organizirati novo. Cosbyju prigovaraju da se izvlači na bolest.

 

Supruga Camille (73), televizijska producentica s kojom je u braku od 1964. sve mu je vrijeme podrška.

 

- Kad idu pješke do suda, Camille ga u znak podrške primi ispod ruke. Billu to znači više od ičega - kaže izvor blizak komičaru.

 

Cosby je krajem 2017. angažirao advokata Toma Mesereaua, koji je javnosti postao poznat nakon što je njegov branjenik, Michael Jackson, oslobođen optužbi za pedofiliju. Osim njega, Bill je angažirao još dva nova advokata. Komičarev tim od sudije je zatražio odgodu suđenja do proljeća 2018. kako bi se imali vremena pripremiti.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook