foto/ godina dana kvalitetnog zvuka i zabave

Bogat program u sarajevskom klubu 'Jazzbina': Atheist Rap, LET 3 i mnogi drugi uskoro u vašem gradu

DEPO CLUBBING25.01.18, 12:32h

Bogat program u sarajevskom klubu 'Jazzbina': Atheist Rap, LET 3 i mnogi drugi uskoro u vašem gradu
Smještena u samom centru grada, nezaobilazna je destinacija svih profila urbanih posjetioca vjernih kvalitetnom zvuku, a nedavno je proslavila i svoj prvi rođendan

 

Otkad je u decembru 2016. otvorio svoja vrata, sarajevski klub Jazzbina s adresom u Titovoj 38 profilirao se kao jedno od najzanimljivijih mjesta za odličan noćni provod.

 

Smještena u samom centru grada, nezaobilazna je destinacija svih profila urbanih posjetioca vjernih kvalitetnom zvuku, a nedavno je proslavila i svoj prvi rođendan.

 

Ljubazno osoblje, moderan ambijent u kojem preko dana možete popiti piće na miru ili se pak navečer opustiti u društvu uz neku od vrhunskih svirki, Jazzbinu je učinilo dostupnom širem krugu ljudi koji znaju šta je odličan noćni život i klupska te muzička scena na nivou. 

 

jazzbina-sarajevo-pr

 

U ovih godinu dana klub je ugostio brojne muzičke umjetnike s naglaskom na rock & roll, blues i jazz, ali i otvorio svoja vrata inovativnim muzičkim kreacijama u drugim žanrovima i fuzijama istih. 

 

Tokom svake sedmice pak, neka su događanja (a ulaz je uglavnom slobodan) postala uobičajen dio repertoara pa su tako ponedjeljci najčešće rezervisani za odličan nastup svima dobro poznate Sarajevo Jazz Guerrille s rotirajućim gostima iznenađenja, subote za najbolji gradski plesnjak u ritmu popa i rocka s naglaskom na neprežaljene 80-e za koji je zaslužan DJ Mchoo Puštač muzike, našli su se tu dani isključivo rezervisani za blues, ali i za disco shizz, koji će razdrmati vaše tijelo u stilu 'groznice četvrtak večeri'.

 

sjg-pr

 

Tu su - svakog drugog vikenda u mjesecu - i svirke nezaobilaznog domaćeg benda BluesA, čiji zvuci će vam dočarati sjajnu fuziju bluesa, R&R-a i countrya. Požurite ih poslušati u Jazzbini već u petak, 2. februara!

 

blues-a-pr

 

'Tvrdokorni' ste roker i fan ex- Yu zvuka? Onda ne propustite sjajno uštimane Undergroundere koji svaki mjesec sviraju pravi pravcati rock maraton pod imenom FILTER JUGOSLAVIJA, a za vas su već 10. marta, a onda i 7. aprila spremili obilje zabave.

 

ZA SVAKOG PONEŠTO: Protekla je godina obilovala brojnim raznovrsnim događanjima koja su upriličila poznata muzička imena, a za neke od najboljih svirki zalužni su bili članovi grupe 'TRESE.LUPA.UDARA' čiju ad -hoc postavu čine Koja (Disciplin A Kitschme, solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam, bas + vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal) te prateći vokali  Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless).

 

trese-lupa-udara-2

 

U okviru Late night stage 21. Jazz festivala, Jazzbina je ugostila i neka od najpoznatijih imena ove vrste muzike koja su svojim nastupima oduševila publiku. Bili su tu Kiril Kuzmanov, Trajče Velkov,  Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Amar Češljar kao i session gosti poput Bojana Zulfirkapašića, Dejana Terzića i mnogih drugih.

 

lns-pr

 

Za jedan od najboljih ugođaja bio je zaslužan i Vasil Hadžimanov band koji je atmosferu zagrijao svojim autentičnim i prepoznatljivim pristupom kombinaciji žanrova kao što balkanski tradicionalni, folk ritmovi i zapadni, moderni muzički stilovi (jazz, funk, rock, world music…).

 

vasil-hadzimanov-bend-pr

 

Nedavno su pak u Jazzbini nastupili popularni zagrebački Pips Chips & Videoclips, kao i hercegovački bend Zoster. 

 

pips-pr

 

Oba benda su zajedno s publikom napravila sjajnu atmosferu i tako zajedničkim snagama s organizatorom ovom gradu poklonili nezaboravne koncerte.

 

zoster-pr

 

To svakako nije sve, a Jazzbina nastavlja širiti svoje horizonte uz originalna imena i nastupe. Potaknuti dosadašnjim uspjehom i dobrim glasom, u narednim mjesecima, pored redovnih, očekujte još zanimljivih svirki, a za početak najavimo samo neke od njih. 

 

23. februara zabavljat će vas punk rock bend Atheist Rap osnovan 1989. u Novom Sadu, a nakon žestokih momaka iz AR, 8. marta u Jazzbini će nastupiti najjači balkanski 'odvaljeni' momci iz riječke grupe Let 3.

 

atheist-rap-pr

 

Dakle, obilje zabave je zagarantovano! 

 

let3-pr

U aprilu, u Jazzbinu, između ostalih, stiže i Hornsman Coyote s Nemanjom Kojićem. Uživajte i zabavite se!

 

hornsman-coyote-pr

 

Više informacija o događanjima i najavama pronađite na Facebook stranici Jazzbina Sarajevo. 

 

(Foto: Danijel Ilić/ FB Jazzbina/ DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook