otvoreno o svom porijeklu

Nikola Karabatić: Srbin sam i Hrvat i jako sam ponosan na to

Sport22.01.18, 19:08h

Nikola Karabatić: Srbin sam i Hrvat i jako sam ponosan na to
On je rođen u Nišu od majke Srpkinje Radmile, a otac Branko Hrvat je iz Vrsina kraj Trogira

 

Čovjek koji je s francuskom rukometnom reprezentacijom osvojio sve što se može poželjeti bez zadrške francuskim je medijima govorio o svom porijeklu uoči utakmica protiv Srbije i Hrvatske. 

 

Francusku rukometnu reprezentaciju, jedinu sa stopostotnim učinkom i četiri pobjede u četiri utakmice dosadašnjeg dijela Eura, do kraja drugog kruga u zagrebačkoj Areni očekuju utakmice protiv Srbije (ponedjeljak) i Hrvatske (srijeda).

 

Upravo je njihov najbolji rukometaš Nikola Karabatić najbolja poveznica između Francuske, Srbije i Hrvatske.

 

On je rođen u Nišu od majke Srpkinje Radmile, a otac Branko Hrvat je iz Vrsina kraj Trogira. Ipak, Nikola živi u Francuskoj od svoje treće godine.

 

: - Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali drago mi je što vučem korijene iz bivše Jugoslavije - izjavio je Karabatić za francuske medije.

 

- Hrvatska je predivna zemlja i obožavam je. Svako sam ljeto kraj Trogira, gdje imamo kuću. Mojim prijateljima san je otići na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da za sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu - dodao je Nikola.

 

- Ako use*emo protiv Srbije, opet smo na nuli i možemo ispasti. Ništa nije gotovo. Bilo bi dobro kad bismo na toj utakmici mogli malo odmoriti - dodao je Karabatić.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook