o susretima sa sad- om i meksikom

Predstavljen stručni štab nogometne 'A' reprezentacije BiH: Cilj plasman na Evropsko prvenstvo

Sport22.01.18, 17:56h

Predstavljen stručni štab nogometne 'A' reprezentacije BiH: Cilj plasman na Evropsko prvenstvo
Amerika dolazi sa ekipom većinom iz lige, Meksiko je malo jači, ali to će biti dobra provjera za nas, rekao je Robert Prosinečki, selektor BiH o predstojećim prijateljskim utakmicama

 

Konferencijom za medije održanom danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici predstavljen je novi stručni štab ”A” reprezentacije, predvođen selektorom Robertom Prosinečkim.

 

Osim predstavljanja stručnog štaba i ciljeva, govora je bilo i o pripremama za susrete sa SAD-om i Meksikom 28. i 31. januara.

 

Prosinečki je rekao kako su pripreme za susrete sa SAD-om i Meksikom počele jučer, te da će se na spisku za odlazak u Ameriku naći ukupno 20 igrača.

 

"Mi smo jučer počeli sa pripremama za Ameriku, odradili smo samo jedan trening. Jedan igrač je napustio kamp zbog potpisa ugovora za inostrani klub, to smo dozvolili i on neće s nama ići. Od svih igrača otpast će još jedan igrač, jer vodimo 18 igrača i dva golmana, tako da ćemo u toku dana znati ko ide. Tamo je Medunjanin, i Kvržić će nam se pridružiti u Americi, te Šehić koji će doći iz Qarabaga i ići će s nama", rekao je Prosinečki, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Na pitanje o igračima koji su došli većinom iz Premijer lige BiH i U-21 selekcije, Prosinečki je rekao kako će svaki dobiti šansu.

 

"Sigurno da je dobro što imamo talentiranu U-21 reprezentaciju, koja igra jako dobro i budućnost je bh. nogometa. I u prve dvije utakmice ćemo pristupiti profesionalno, momci će dati sve od sebe. Amerika dolazi sa ekipom većinom iz lige, Meksiko je malo jači, ali to će biti dobra provjera za nas", izjavio je Prosinečki.

 

Prosinečki je tokom jučerašnjeg okupljanja rekao kako ima dosta poziva igrača iz jakih klubova koji bi htjeli igrati za BiH. O imenima nije htio govoriti, ali je naglasio kako će se svaka takva informacija provjeriti.

 

"Trebamo provjeriti informacije, porazgovarati. Ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH, čak iz jako ozbiljnih liga, a koji nisu igrali. Da li je to zbog mog dolaska ili ih nisu vidjeli, ne znam, ali ima ih dosta. Sigurno ćemo ih pogledati, porazgovarati i vidjeti da li su ti igrači za nas", rekao je Prosinečki.

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook