FOTO/ Nesvakidašnji protest bivšeg predsjednika sindikata firme TTU

Popeo se na protivpožarne stepenice, policija ga 'skinula': 'Obećali su nam posao u novoj firmi, duguju mi 6.000 KM!'

Hronika22.01.18, 12:14h

Popeo se na protivpožarne stepenice, policija ga 'skinula': 'Obećali su nam posao u novoj firmi, duguju mi 6.000 KM!'
Neću odustati, kad policija ode ja ću se opet popeti. Ova zgrada je građena našim parama, kaže Terzić

 

Pripadnici MUP-a TK jutros su spriječili nesvakidašnji protest Mehmeda Terzića, bivšeg predsjednika sindikata firme TTU, zabranivši mu da "do ispunjenja zahtjeva" boravi na protivpožarnim stepenicama ovog preduzeća u tuzlanskom naselju Solana.

 

Manja grupa radnika ovog preduzeća okupila se danas ispred kapije TTU-a na protestu zbog toga što se ne realizuje obećanje iz 2015. godine o njihovom socijalnom zbrinjavanju, uvezivanju radnog staža i isplati zaostalih plaća, kao i dobijanju radnih mjesta u tvornici TTU Energetik koja je počela s radom prošle godine.

 

- Meni duguju blizu 6.000 maraka, staž nam nije uplaćen, a obećanje da ćemo u novoj firmi dobiti posao ostalo je mrtvo slovo na papiru – izjavio je Terzić okupljenim novinarima.

 

 Popeo se na protivpožarne stepenice zgrade u vlasništvu firme i tu je želio ostati do ispunjenja zahtjeva, ali ga je policija bez primjene sile "skinula" sa stepenica.

 

 - Neću odustati, kad policija ode ja ću se opet popeti. Ova zgrada je građena našim parama. Oko 150 radnika našlo se na ulici, a u novoj firmi TTU Energetik posao je dobilo samo 58. Šta je s ostalima? – pita Terzić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook