Buran dan u glavnom gradu

Opljačkao prodavnicu pa učestvovao u tuči, a tokom hapšenja razbio policijski automobil

Hronika22.01.18, 12:00h

Opljačkao prodavnicu pa učestvovao u tuči, a tokom hapšenja razbio policijski automobil
Zbog postojanja osova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva, B.E. je uhapšen i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

Sarajevska policija uhapsila je jednu osobu nakon tuče i pljačke u glavnom gradu BiH.

 

Naime, jučer u 15:50 sati u ulici Vratnik mejdan u sarajevskoj općini Stari Grad NN osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Merkator”.

 

Tom prilikom NN osoba je uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Istog dana oko 19:30 sati u ulici Nova Baruthana policijski službenici I PU su prilikom intervencije, zbog narušavanja javnog reda i mira tučom između B. E. (rođen 1998.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu), sa jedne strane i D. K. i D. M. iz Sarajeva, sa druge strane, došli do saznanja da se B. E. može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništva u “Merkator”", saopćeo je iz policije.

 

Zbog postojanja osova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva, B.E. je uhapšen i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

"Naime, prilikom privođenja do službenih prostorija navedene Jedinice, službenim vozilom marke "VW Golf A-6", osumnjičeni je u toku vožnje, u ulici Maršala Tita do broja 1., općina Centar Sarajevo, nogom razbio staklo na zadnjim vratima policijskog vozila. Policijski službenici II PU izvšili su uviđaj na licu mjesta, dok je B.E., drugim službenim vozilom prevezen do Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

 

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook