FOTO/ U Bugojnu se okupili dužnici iz cijele BiH

Addiko banka ih nazvala interesnom grupom 20 ljudi: UKK Švicarac na Skupštini okupio 1.000 članova!

Hronika22.01.18, 10:01h

Addiko banka ih nazvala interesnom grupom 20 ljudi: UKK Švicarac na Skupštini okupio 1.000 članova!
Zatražili su od Parlamenta Federacije BiH da konačno donese zakon koji je u proceduri, te izrazili spremnost na dogovor i sporazumno rješavanje problema sa bankom

 

Više od 1.000 korisnika kredita u švicarskim francima (CHF) iz cijele Bosne i Hercegovine okupilo se jučer u Bugojnu na vanrednoj Skupštini Udruženja ”Švicarac” kako bi utvrdili smjernice budućeg djelovanja, nakon što je u posljednjie vrijeme u nekoliko navrata osporavan njihov legitimitet.

 

Korisnici kredita u CHF-u juče su ličnim prisustvom i potpisima uputili zahtjev Konkurencijskom vijeću BiH da se očituje o njihovom problemu.

 

Zatražili su od Parlamenta Federacije BiH da konačno donese zakon koji je u proceduri, te izrazili spremnost na dogovor i sporazumno rješavanje problema sa bankom.

 

- Iz Hypo-Addiko banke kažu da smo interesna skupina od dvadesetak ljudi. Naš odgovor je u videu i slikama sa Skupštine udruženja. Nova Skupština najavljena je za iduću nedjelju za one koji danas zbog posla-obaveza i pravoslavnog praznika nisu mogli doći – kazao je Kemal Duraković, predsjednik Udruženja Švicarac.

 

Press konferenciju na kojoj će biti prezentirani zaključci sa sjednice kao i presude donesene u korist korisnika kredita u CHF-u Udruženje ”Švicarac” zakazalo je za utorak u Sarajevu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook