A NIJE U HERCEGOVINI

Dok Sarajevo natapa susnježica, u ovom bh. gradu je skoro proljeće: Evo gdje je danas najtoplije...

Hronika21.01.18, 14:29h

Dok Sarajevo natapa susnježica, u ovom bh. gradu je skoro proljeće: Evo gdje je danas najtoplije...
U ponedjeljak, 22. januara, u Posavini, Krajini i Hercegovini preovladavt će pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne ujutro će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana



 

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom.


Do kraja dana i u večernjim satima snijeg ili susnježica mogući su i u nizinama centralne i istočne Bosne.


Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati iznosile su: Bjelašnica -5, Ivan-sedlo 0, Gradačac i Bijeljina 2, Brčko, Sarajevo, Tuzla i Srebrenica 3, Bugojno, Banja Luka, Doboj i Zvornik 4, Prijedor 5, Grude, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 6, Neum 10 i Bihać 11.


U ponedjeljak, 22. januara, u Posavini, Krajini i Hercegovini preovladavt će pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne ujutro će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana.


U jutarnjim satima, ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne, moguće je provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni.


Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -12,  na jugu od nula do pet stepeni, a dnevne od -1 do pet, na jugu od četiri do devet stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook