Novi trgovački centar

Robot gradi novi centar vrijedan pet miliona KM, a zaposliće 50 radnika

Biznis Klub19.01.18, 18:56h

Robot gradi novi centar vrijedan pet miliona KM, a zaposliće 50 radnika
“Uvjeren sam da će Robotov centar biti mjesto porodičnog okupljanja i užitka. S obzirom da se radi o višemilionskoj investiciji, najviše raduje činjenica da će biti potrebe za upošljavanjem novih radnika”, rekao je načelnik Zaimović

 

Firma “Robot General Trading Co d.o.o.” iz Sarajeva kupila je zemljište površine  4.670 kvadratnih metara u Brezi, kako bi na njemu izgradila trgovački centar, u kojem će, prema najavama čelnih ljudi Robota, biti zaposleno oko 50 radnika. 

 

Krajem decembra 2017. godine, Ugovor o prodaji zaključili su načelnik općine Breza Munib Zaimović i zastupnica Robota Saima Hodžić.

 

“Firma “Robot General Trading Co d.o.o.” osnovana je 1996. godine i zapošljava 1.800 radnika u svojim radnim jedinicama. Posjedujemo četiri moderna trgovačka centra u Sarajevu, dva u Bihaću i Tuzli, jedan u Mostaru, Banjoj Luci, Gračanici, Čapljini, Cazinu, Bijeljini, Kaknju, Prijedoru, Bratuncu, Zavidovićima, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Prnjavoru, Modriči, Zenici, Donjem Vakufu i Velikoj Kladuši. Kao grupacija želimo proširiti našu djelatnost na nivou Vaše općine. Vrijednost investicije firme “Robot” u Brezi će iznositi približno 5 miliona konvertibilnih maraka. Površina zemljišta na kojem je planirana gradnja iznosi 4.670 kvadratnih metara, dok bi se zatvoreni poslovni prostor prostirao na površini od 2.570 kvadratnih metara. U našem centru u Brezi raspolagat ćemo širokom linijom proizvoda, kako prehrambenih tako i bijele tehnike kao i malih kućanskih aparata, zatim mesnica i piljara. Planirana je gradnja restorana, kafe-picerije, igraonice za djecu i ostalih sadržaja koje će nuditi naš objekt”, stoji u pismu namjere firme Robot.

 

“Uvjeren sam da će Robotov centar biti mjesto porodičnog okupljanja i užitka. S obzirom da se radi o višemilionskoj investiciji, najviše raduje činjenica da će biti potrebe za upošljavanjem novih radnika”, rekao je načelnik Zaimović.

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook