pogoršanje

Sunce, pa oblaci, kiša i krajem dana snijeg: Stiže vikend i promjena vremena

Hronika19.01.18, 08:50h

Sunce, pa oblaci, kiša i krajem dana snijeg: Stiže vikend i promjena vremena
U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne naoblačenje. Prema kraju dana i u večernjim satima se očekuje kiša, koja je preći u susnježicu i snijeg

 

U Hercegovini, zapadanoj i jugozapadnoj Bosni danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom.

 

U ostalim područjima jutro i veći dio prijepodneva sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša u cijeloj zemlji.

 

U Bosni postepen prelazak kiše u susnježici i snijeg. Očekivana količina padavina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog snježnog pokrivača od 1 do 5, lokalno do 15 cm. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. U večernjim satima vjetar sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na sjeveru i sjeverozapadu do 14 stepeni. 

 

U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne naoblačenje. Prema kraju dana i u večernjim satima se očekuje kiša, koja je preći u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u istočnim područjima.

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -3, Doboj -2, Bijeljina i Tuzla -1, Prijedor i Zenica 0, Brčko, Ivan-sedlo, Široki Brijeg i Stolac 2, Banja Luka, Jajce, Srebrenica i Zvornik 3, Livno, Mostar i Trebinje 4, Bugojno, Gradačac i Sarajevo 5, Grude 7, Neum i Sanski Most 10 i Bihać 11 stepeni. 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook