ko bi 'pohvatao' taj raspored

Opet promjena planova: Grabar - Kitarović ipak ide u Derventu

Front18.01.18, 16:32h

Opet promjena planova: Grabar - Kitarović ipak ide u Derventu
Grabar-Kitarović bi se s predstavnicima HKD-a Napredak trebala sastati u 17:30 sati

 

Nakon što je bez najave i u potpunoj diskreciji posjetila Ahmiće i Križančevo Selo hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će posjetiti i Derventu gdje će se susresti s predstavnicima HKD-a Napredak s kojima će razgovarati o položaju Hrvata u bh. entitetu Republika Srpska- piše N1.

 

Grabar-Kitarović bi se s predstavnicima HKD-a Napredak trebala sastati u 17:30 sati.

 

Posjeta Derventi bila je u početnim planovima, ali je posjeta, koja je trebala trajati tri dana, na kraju skraćen. Iz Ureda predsjednice Hrvatske su u četvrtak javili kako će Grabar-Kitarović ipak posjetiti Derventu.

 

Podsjetimo, hrvatska predsjednica u četvrtak završava službenu posjetu Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko općina na području centralne Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

 

Prvobitno planirana trodnevna posjeta skraćen je za jedan dan pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan, a razlozi za to isključivo su organizacijske prirode.

 

Iz krugova bliskih hrvatskoj predsjednici doznaje se kako će taj dio sjeverne Bosne posjetiti u martu kada njen ured bude privremeno izmješten u Brodsko-posavsku županiju.

 

Zbog vremenskih uslova otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika pa će hrvatska predsjednica posjetiti Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook