SDP BiH osudio neistinite tvrdnje načelnika Općine Novo Sarajevo

Nedžad Koldžo laže, zahtijevamo javno izvinjenje! Očito su mu se uzdrmale pozicije...

Front18.01.18, 11:20h

Nedžad Koldžo laže, zahtijevamo javno izvinjenje! Očito su mu se uzdrmale pozicije...
Osim što je takva izjava od strane bilo kog člana SDP-a nemoguća, jer se kosi sa osnovama Programa SDP-a u kome se jasno zalažemo da sve porodilje u BiH primaju naknade, prema zvaničnom stenogramu sa sjednice, takvu izjavu nije izgovorio nijedan vijećnik SDP-a na toj sjednici, saopćeno je iz SDP-a

 

Očigledno je da se načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži dobro uzdrmala unutarstranačka, ali i načelnička, pozicija, pa je, osim što sebi pripisuje infrastrukturne i druge projekte koje nemaju veze sa njegovim mandatom, počeo iznosti neistine o radu vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH.

 

- Naime, u svom intervjuu za portal Faktor na početku ove godine, načelnik Koldžo iznio je veliku neistinu o tome kako je vijećnik SDP-a na sjednici Vijeća, na kojoj se raspravljalo o budžetu Općine za 2018. godinu, izjavio kako u potpunosti treba ukinuti naknade za porodilje u Novom Sarajevu. 

 

Osim što je takva izjava od strane bilo kog člana SDP-a nemoguća, jer se kosi sa osnovama Programa SDP-a u kome se jasno zalažemo da sve porodilje u BiH primaju naknade, prema zvaničnom stenogramu sa sjednice, takvu izjavu nije izgovorio nijedan vijećnik SDP-a na toj sjednici. Prava istina je bila da je Klub vijećnika SDP-a zatražio da sve porodilje u Općini primaju naknade, bez obzira da li su zaposlene ili ne. 

 

Upravo zbog toga što je Klub vijećnika SDP-a tražio stenogram te sjednice, nismo ranije željeli reagovati na ovu notornu laž. Zato, što hitnije, tražimo da se načelnik Koldžo izvini vijećnicima SDP-a na službenoj web-stranici Općine - saopćeno je iz SDP-a.

 

U reagovanju SDP-a dalje stoji da načelniku Koldži ne odgovara što je Klub vijećnika SDP-a jedini bio protiv usvajanja budžeta za ovu godinu, pa se na sve načine trudi da rad SDP-a omalovaži, a u tome je počeo koristiti i laži.

 

Svi amandmani SDP-a na budžet su također odbijeni, bez ikakvih realnih obrazloženja, što je samo nastavak ignorancije načelnika prema našoj partiji, smatraju u SDP-u.

 

- Na kraju, još jednom ga pozivamo da javnosti, napokon, objasni na koji način su paketi za socijalne slučajeve sa grbom Općine korišteni za promociju njegove matične stranke SDA, o čemu su vijećnici SDP-a već tražili objašnjenje, ali od općinskih službi nema nikakvog objašnjenja. 

 

Nakon što godinama svoju izbornu bazu pravi na pomoći od 50 KM penzionerima, podjela općinskih paketa sa logom SDA je novo moralno dno načelnika Koldže, ali nije iznenađujuće ako u budućem periodu padne još niže - saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook