Sudski sporovi između Milana i Severine

Sud uputio poruku Severini usred bitke za dijete: To što radite je suprotno interesima malog Aleksandra

Showbizz16.01.18, 18:08h

Sud uputio poruku Severini usred bitke za dijete: To što radite je suprotno interesima malog Aleksandra
U sudskoj odluci podsjeća se da Severina često putuje zbog svog posla i da u takvim situacijama otac djeteta ima prednost odnosno da bi majka trebalo da mu omogući da se brine o djetetu ako je on u mogućnosti i ima želju

 

Milan Popović uveliko vodi dva sudska spora protiv Severine Kojić. U jednom srpski biznismen traži ravnopravno starateljstvo, a u drugom da njihov sin Aleksandar živi sa njim. Dok se čeka najnovija sudska odluka vezano za zajedničko roditeljstvo, portal Net.hr saznaje da je splitski sud uputio važnu poruku hrvatskoj pjevačici.

 

Podsjetimo, Severina je privremenu mjeru sudije Opštinskog građanskog suda u Zagrebu Verice Nikić, po kojoj bi mali Aleksandar bio pola godine sa ocem, a pola godine s majkom, nazvala “nakaradnom”, a sudiju je optužila da radi u korist Milana Popovića. Zbog ovoga je reagovao Opštinski građanski sud koji je izdao službeno saopštenje u kojem se navodi da je Severina ta koja vrši pritisak na sud i da radi protiv interesa svog sina.

 

Severina se žalila na odluku sudije Nikić Županijskom sudu u Splitu, koji je njenu žalbu prihvatio, ali ne zato što je ta privremena mjera na bilo koji način usmjerena protiv interesa malo Aleksandra, već je naglašeno da prvostepeni sud što prije donese pravosnažnu odluku o tome kod kojeg roditelja će dječak živjeti. Iako je njenu žalbu prihvatio, sud je Severini poručio da je ona potpuno pogrešno shvatila privremenu mjeru i da njena žalba dodatno opterećuje odnos i da produbljuje konflikt između nje i Milana Popovića.

 

– To je suprotno interesima malog Aleksandra – poručio je splitski sud Severini.

 

Takođe, naglašeno je kako nijedna odluka suda o pravu roditelja da viđa dijete ne isključuje mogućnost drukčijeg dogovora oca i majka, što je u suprotnosti sa Severinim tvrdnjama da sina smije da nazove samo jednom dnevno i to isključivo u 20 sati. Prema stavu splitskog Županijskog suda, poželjna je fleksibilnost roditelja kod kojeg dijete živi da omogući njegovo viđanje sa drugim roditeljem i izvan termina koji je određen sudskom odlukom.

 

U sudskoj odluci podsjeća se da Severina često putuje zbog svog posla i da u takvim situacijama otac djeteta ima prednost odnosno da bi majka trebalo da mu omogući da se brine o djetetu ako je on u mogućnosti i ima želju. Ali, tokom Severininog odsudsvta, Aleksandra čuvaju treće osobe.

 

Milan Popović je nedavno u intervju potvrdio da su odnosi između njega i Severine poremećeni i da komunikacije nema, osim putem SMS-a i e-maila.

 

U međuvremenu, podsjetimo, Severina je kažnjena novčanom kaznom od 3.000 kuna  jer je, nakon što nije prihvaćen njen zahtjev za odlaganje sudskog ročišta u martu prošle godine, tražila izuzeće sudije Nikić. Pjevačica se nije pojavila na sudu 29. marta prošle godine. Baš tog dana trebalo da budu saslušani ona i Milan Popović. Severina je tražila da se ročište ne održi u njenom odsustvu, ali sudija to nije prihvatila, već ke nastaviča s postupkom i ispitala samo Popovića. Po mišljenju pjevačicinin advokata, to je bio dokaz pristrastnosti sudije i zatraženo je njeno izuzeće. Prema stavu suda, zahtjev za izuzećem je podnijet bez ikakve osnove, s ciljem da se postupak dodatno otegne, što je protivno interesu malog Aleksandra, za kojeg je najbolje da proces što prije riješi, pa je Severina i novčano kažnjena.

 

Severinini advokati su uložili žalbu na ovu odluku, ali, prema nezvaničnim podacima, Županijski sud u Splitu ju je nekoliko mjeseci kasnije odbio. Kazna za pjevačicu je postala pravnosnažna, a ujedno je srušena njena teza naklonosti sudije prema Milanu Popoviću.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook