granični spor Hrvatske i Slovenije

Pernar: Trebamo poslati ratni brod i Sloveniji i njenim 'kadama' poručiti - naš je veći!

Front15.01.18, 08:30h

Pernar: Trebamo poslati ratni brod i Sloveniji i njenim 'kadama' poručiti - naš je veći!
Pa pogledajte kako Mađarska štiti svoje granice. Probajte prijeći Mađarsku granicu na crno. Slobodno, rekao je Pernar

 

Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo, kazao je Ivan Pernar iz Živog zida u intervjuu Novom listu komentirajući granični spor Hrvatske i Slovenije.

 

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić se po pitanju graničnog spora Slovenije i Hrvatske obrecnuo na Plenkovića kao na kukavicu jer se nije čvršće postavio prema Sloveniji. Što bi trebalo napraviti?

 

- Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mjesecima bi trenutačno prestalo. 

 

Mislite da bi EU prihvatio takvu demonstraciju sile?

 

- Pa pogledajte kako Mađarska štiti svoje granice. Probajte prijeći Mađarsku granicu na crno. Slobodno. S druge strane, ako pak EU smeta zaštita našeg teritorija, samim time vam je jasno zašto smo za izlazak iz njega. 

 

Ne bojite se da bi takva akcija s uplovljavanjem ratnog broda možda izazvala eskalaciju nasilja?

 

- Ma kakvo nasilje. Ne znam gdje vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može biti nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi Trump rekao – moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: »Naš je veći« i – doviđenja. -

 

(NoviList, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook