DRUGA STRANA PRIČE, A ŠTA JE ISTINA?

Nastavlja se 'zemljotres' u SDA: Cure novi detalji oko 'odbjeglih' vijećnika iz Bužima, stranka tvrdi - sve je obmana!

Front14.01.18, 18:03h

Nastavlja se 'zemljotres' u SDA: Cure novi detalji oko 'odbjeglih' vijećnika iz Bužima, stranka tvrdi - sve je obmana!
Povodom jučerašnjeg javnog istupa neformalne grupe, takozvanog „Odbora za očuvanje SDA Bužim“, Povjereništvo je danas u prostorijama OO SDA Bužim održalo pres-konferenciju i iznijelo drugu stranu priče

 

 

Povjereništvo OO SDA Bužim saopćilo je danas da oštro osuđuje obmanjivanje javnosti i članstva s ciljem destabilizacije OO SDA Bužim.

 

Povodom jučerašnjeg javnog istupa neformalne grupe, takozvanog „Odbora za očuvanje SDA Bužim“, Povjereništvo je danas u prostorijama OO SDA Bužim održalo pres-konferenciju, a bilo je prisutno 70-ak članova iz svih mjesnih odbora, na kojoj su demantirane neistine iznesene od bivšeg stranačkog rukovodstva - saopćilo je stranačko Povjereništvo.      

 

U saopćenju se navodi da je tokom jučerašnje pres-konferencije neformalne grupe tzv. „Odbora za očuvanje SDA Bužim“ izneseno niz neistina, kojima se želi obmanuti javnost i članstvo SDA i prebaciti odgovornost bivšeg rukovodstva Općinske organizacije zbog lošeg izbornog rezultata na lokalnim izborima i gubitka svih pozicija u Općini Bužim, na novoimenovano Povjereništvo i stranačke organe na višim nivoima.

 

Povjereništvo dalje navodi da je, kao rezultat gubitka pozicije općinskog načelnika i većine u Općinskom vijeću, bivše rukovodstvo stranke smijenjeno od viših organa SDA, „kao mjera koja je primijenjena u gotovo svim općinskim organizacijama koje su imale loš izborni rezultat na posljednjim lokalnim izborima“.         

 

U saopćenju se napominje da se bivše rukovodstvo Općinske organizacije SDA Bužim nije povinovalo odlukama viših organa, „te su se odlučili na korak dalje destabilizacije i obmane članstva i javnosti“.

 

- Reakcija bivšeg rukovodstva je očekivana, kada se uzme u obzir činjenica da je Povjereništvo uspostavilo sve stranačke organe na nivou Općinske organizacije, imenovalo povjerenike i povjereništva u svim mjesnim odborima, čime je članstvo zajedno s rukovodstvom stranke poslalo jasnu poruku da je interes stranke iznad ličnih interesa pojedinaca - navodi se u saopćenju.

 

Dodaje se da, polazeći od činjenice da živimo u demokratskom društvu i da svaki pojedinac ima pravo na slobodan politički izbor, jučerašnje najave pojedinaca i mogući odlazak u neke druge političke stranke je njihovo legitimno pravo.

 

- Općinska organizacija SDA Bužim je od osnivanja do danas proživjela razna turbulentna politička vremena i nadživjela sve pojedince koji su svoje lične ambicije stavljali ispred javnog interesa. Nema sumnje da će Općinska organizacija SDA Bužim nastaviti kontinuirano raditi u interesu građana Općine Bužim, a aktuelno Povjereništvo će učiniti sve da vrati stranci mjesto koje joj realno pripada - saopćeno je iz stranačkog Povjereništva.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook