NAKON BUKE OKO PARAVOJNIH JEDINICA U RS-U

Predsjednik 'Srbske časti' stao pred kamere i otvorio karte: Nek' vam moji Bošnjaci kažu ko sam ja!

Front14.01.18, 17:02h

Predsjednik 'Srbske časti' stao pred kamere i otvorio karte: Nek' vam moji Bošnjaci kažu ko sam ja!
- Ja kao pravoslavac, Srbin, imam drugara Hrvata, Bošnjaka, Albanaca. Oni su se pokazali u ova tri dana, zvali su me privatno. Neki su htjeli da dođu i sjede sa mnom, ističe Igor Bilbija za N1

 

 

Igor Bilbija, predsjednik Udruženja "Srbska čast" gostovao je Dnevniku N1, gdje je između ostalog kazao da njegovo Udruženje nije politički obojeno i da ih niko ne finansira.


"Što se tiče Udruženja Srbska čast, mi nemao članove, imamo simpatizere. Moj brat ima registrovano Udruženje u Srbiji, mi ovdje nemamo ali radimo na tome. Imamo puno simpatizera, mi smo patriotska organizacija, udruženje pravoslavaca, Srba, koja pokušava da pomogne našem narodu u skladu sa našim mogućnostima", kazao je Bilbija reporterki N1 Anđelki Marković.


Naveo je i da je ovo udruženje u prošlosti sprovodilo humanitarne akcije, pomagali su socijalno ugroženima hranom i novčano.


"Kada smo pravili akciju za pomoć dječaku iz Banjaluke, operacija očiju, 1.200 eura su nam poslali Bošnjaci iz Beča. Na moje ime, Igor Bilbija".


Za N1 je komentarisao izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića o Udruženju "Srbska čast".


"Da sam ja lično u pitanju, ne bih komentarisao. Jer je to bolesna laž. Pošto je organizacija u pitanju, to je bolesna izmišljotina. Napad je to na mene, moju porodicu, moju bezbjednost. Ja kao pravoslavac, Srbin, imam drugara Hrvata, Bošnjaka, Albanaca. Oni su se pokazali u ova tri dana, zvali su me privatno. Neki su htjeli da dođu i sjede sa mnom. Moji Bošnjaci će da vam kažu ko sam i šta sam".


O čemu je još govorio predsjednik Udruženja "Srbska čast" čitajte OVDJE, a opširnije gledajte u Dnevniku N1 u 19:00 sati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook