Opet se 'zakuhalo' u najvećoj stranci u Bošnjaka

Kompletan Klub vijećnika u Bužimu napustio SDA: 'Pokušavali smo doći do Izetbegovića, ali on...'

Front13.01.18, 15:01h

Kompletan Klub vijećnika u Bužimu napustio SDA: 'Pokušavali smo doći do Izetbegovića, ali on...'
Kažu da su u više navrata pokušavali doći do predsjednika stranke Bakira Izetbegovića i upoznati ga sa problemima u stranci, ali da nisu uspjeli u tome

 

Svih šest članova Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bužim napustili su SDA i formirali Nezavisni klub.

 

Tokom konferencije za novinare saopćeno je da vijećnici stranku napuštaju zbog „pogubne i ponižavajuće politike Kantonalnog odbora SDA USK-a prema članstvu stranke u Bužimu.“

 

Na konferenciji je istaknuto da su u više navrata pokušavali doći do predsjednika stranke Bakira Izetbegovića i upoznati ga sa problemima u stranci, ali da nisu uspjeli u tome.

 

Nezadovoljni članovi SDA tvrde da su iz organa stranke u Bužimu isključivani kadrovi koji su u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa na području Bužima ostvarivali izborni rezultat 3.000 – 4.000 glasova, a da je rukovođenje Povjereništvom SDA u ovoj općini povjereno nezavisnom vijećniku koji ima tek oko 300 glasova.

 

„Pokušali smo uraditi sve da sačuvamo stranku u Bužimu. Vrijeme će pokazati koliko smo bili u pravu, koliko su ljudi razočarani i povrijeđeni politikom i odlukama koje su Centrala SDA i rukovodstvo KO SDA USK-a provodili prema istinskim članovima“, izjavio je novinarima Agan Bunić, raniji načelnik Općine Bužim.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook