Predsjednik Narodne skupštine RS-a o jučerašnjoj svečanosti

Nedeljko Čubrilović: Govor Ristovskog je besjeda umjetnika... Ne treba tome pridavati poseban značaj

Front10.01.18, 14:21h

Nedeljko Čubrilović: Govor Ristovskog je besjeda umjetnika... Ne treba tome pridavati poseban značaj
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je obilježavanje 9. januara - proteklo dostojanstveno i da su sa svečanosti poslate poruke mira i želje za saradnju

 

- Republika Srpska je sastavni dio BiH i ima svoja dejtonska ovlaštenja, te u tom duhu i smislu treba da razumijemo i proslavu Dana RS - rekao je Čubrilović na novogodišnjem i božićnom prijemu za predstavnike medija.

 

On je istakao da je ovaj entitet "nešto što je najdraže za srpski narod", a 9. januar se obilježava kao Dan RS, čijim nastankom je srpskom narodu obezbijeđen opstanak na ovim prostorima.

 

Komentarišući izjavu srbijanskog glumca Lazara Ristovskog da Republici Srpskoj niko ne može zabraniti da uđe u zagrljaj Srbiji, Čubrilović je rekao da besjedu glumca treba shvatiti kao stav umjetnika. 

 

- Riječ je o umjetniku, glumcu, koji je iznio svoje viđenje određene situacije. Poruke koje je iznio treba shvatiti u tom smislu i ne treba pridavati poseban značaj - rekao je Čubrilović.

 

On je dodao da je "Republika Srpska zaljubljena u Srbiju, a da Srbija voli Republiku Srpsku".

 

Komentarišući akciju Mladih socijaldemokrata koji su juče dijelili građanima "Pasoše Republike Srpske" u kojem se nalaze osnovni podaci o ovom entitetu i njenim turističkim potencijalima, Čubrilović je rekao da je to "stvar političkog opredjeljenja onog ko je to radio".

 

- Nisam vidio, niti sam dijelio pasoše građanima Republike Srpske - rekao je Čubrilović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook