Govorio i o planovima nakon povratka iz SAD-a

Prosinečki o utiscima: Prezadovoljan sam! Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra...

Sport10.01.18, 11:26h

Prosinečki o utiscima: Prezadovoljan sam! Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra...
Robert Prosinečki novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH najavio je za mart nove test utakmice Zmajeva sa jakim protivnicima

 

Nakon što je u utorak objavio spisak fudbalera za američku turneju i svoj debi na klupi bh. tima protiv Sjedinjenih Američkih Država i potom Meksika, na zvaničnoj stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, govorio je o prvim utiscima nakon što je zvanično predstavljen kao selektor BiH.

 

- Prezadovoljan sam. Grad, ljudi, doček, pozitivna vibra. Ono što me je posebno dojmilo jeste kafa dobrodošlice sa zaposlenicima u sjedištu Saveza. Atmosfera u gradu, jednostavan pristup, topao prijem, prijateljska komunikacija, sve su to stvari koje me čine sretnim. To su prednosti koje će i meni u konačnici olakšati brzo uključivanje i boravak u novoj sredini - rekao je Prosinečki.

 

Svoj prvi boravak u BiH u ulozi selektora iskoristio je i za niz sastanak.

 

- Za veoma kratko vrijeme, od nedjelje do danas sam uspio održati nekoliko vrlo korisnih sastanaka koji su u konačici polučili rezultatom. Objavio sam širi spisak igrača za turneju u SAD-u. Obavio sam i veoma korisne razgovore sa ljudima iz Saveza, koji su mi dali sve potrebne informacije o aktivnostima za naredni period. Naravno, naš cilj je da se na prvom okupljanju bolje upoznamo, kako igrači mene, tako i ja njih, kako bismo stvorili dobre preduslove za kvalitetne rezultate - istakao je selektor BiH.

 

Nekadašnji fudbalski as govorio je i o planovima nakon povratka iz SAD-a.

 

- U ovom momentu je najbitnije da igramo utakmice sa jakim selekcijama, da se češće okupljamo, da pokušamo napraviti najbolje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za mjesec mart smo planirali odigravanje novih utakmica, jer ponuda nam ne manjka, tako da ćemo u kontinuitetu imati kvalitetne provjere. U Sarajevo se vraćam za deset dana, a do tada svima želim svako dobro, osobnu sreću i zdravlja prije svega. Želim nam puno sreće na putu kojeg smo zajednički zacrtali i kojem stremimo, a to je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine - zaključio je popularni Žuti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook