nogometni savez bih

Prosinečki ili Osim? BiH danas dobija novog selektora

Sport04.01.18, 09:07h

Prosinečki ili Osim? BiH danas dobija novog selektora
Novi selektor trebao bi debitovati 28. januara u prijateljskoj utakmici sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u Los Angelesu

 

U Sarajevu će danas, s početkom u 12:00 sati, biti održana 17. redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će u okviru predloženog dnevnog reda biti razmatrani i prijedlozi za izbor novog selektora "A" reprezentacije BiH.

 

Mehmedu Baždareviću je istekao ugovor 10. oktobra, poslije posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, a radi neuspjeha N/FS BiH nije želio nastaviti saradnju s njim. Kandidati za njegovog nasljednika koji su u međuvremenu odustali ili našli drugi angažman između ostalih su bili Meho Kodro i Fatih Terim.

 

Najozbiljniji kandidati za selektora BiH su Robert Prosinečki i Amar Osim.

 

U svakom slučaju, novi selektor trebao bi debitovati 28. januara u prijateljskoj utakmici sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u Los Angelesu.

 

Tri dana kasnije novi selektor, koji će voditi tim uglavnom sastavljen od igrača iz Premijer lige BiH (jer tada neće biti zvanični FIFA-in termin za odigravanje test mečeva), imat će ispit i u susretu s Meksikom u San Antoniju.

 

(AA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook