Menadžer popularnog benda potvrdio

Pregovori već počeli, muzičari oduševljeni: Ko će u Sarajevu nastupati na dočeku 2019. godine?!

Zabava01.01.18, 14:40h

Pregovori već počeli, muzičari oduševljeni: Ko će u Sarajevu nastupati na dočeku 2019. godine?!
Sigurno je da će Grad svakako nastaviti trend dovođenja najvećih muzičkih imena i za svaku Novu godinu praviti velike spektakle, rekao je gradonačelnik Skaka

 

Nakon što je Bijelo dugme sinoć napravilo pravi spektakl na dočeku Nove godine u Budvi, menadžer grupe Adis Gojak ekskluzivno za Faktor je otkrio da su ga kontaktirali iz Sarajeva te da žele da Brega i ostali popularni muzičari nastupe u glavnom gradu BiH na dočeku 2019. godine.

 

- Prije nekoliko dana kontaktirali su me iz Sarajeva. Izrazili su želju da Bijelo dugme uveliča novogodišnji spektakl naredne godine. Pored Sarajeva imamo pozive iz Beograda i Dubrovnika, ali bi i Brega, Alen i Tifa najviše voljeli da pjevaju u glavnom gradu BiH. Još je rano o tome govoriti, ali sigurno da postoje velike šanse - rekao je Adis Gojak.

 

tifa-alen-islamovic-goran-bregovic

 

On je prokomentarisao i navodni sinoćnji obračun Tife i Alena nakon koncerta u Budvi, rekavši da se stvorila mala gužva na stepenicama iza bine, ali da do sukoba nije došlo, te da su svi zajedno nakon koncerta sjedili u jednom od kafića u Budvi.

 

Kako Faktor saznaje od izvora bliskih Gradskoj upravi Sarajeva, pored Bijelog dugmeta na listi želja za doček 2019. godine se nalazi i zajednički koncert na kome bi nastupili Hari Varešanović i Plavi orkestar.

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka za Faktor je rekao da je još rano govoriti o imenima.

 

-Ozbiljnije se počinje o tome ramišljati u 6. ili 7. mjesecu, ali je sigurno da će Grad svakako nastaviti trend dovođenja najvećih muzičkih imena i za svaku Novu godinu praviti velike spektakle - rekao je gradonačelnik.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook