FOTO/ SVE SPREMNO ZA NAJLUĐU NOĆ

Detalji sa generalne probe novogodišnjeg spektakla u Sarajevu: Čola jedva čeka da izađe na binu...

Zabava31.12.17, 15:31h

Detalji sa generalne probe novogodišnjeg spektakla u Sarajevu: Čola jedva čeka da izađe na binu...
Oni koji su se danas popodne zatekli ispred SCC-a, mogli su da prisustvuju generalnoj probi Čole i njegovog benda

 

 

Sve je spremno za veliku novogodišnju feštu i koncert Zdravka Čolića koji će mnogobrojne Sarajlije, ali i goste iz drugih bh. gradova i regiona, uvesti u Novu 2018. godinu. 


Oni koji su se danas popodne zatekli ispred SCC-a, mogli su da prisustvuju generalnoj probi Čole i njegovog benda i pogledaju nekoliko fragmenata iz najluđe noći i onoga što ih u njoj očekuje.

    
A kako sve to izgleda na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji koju donosi Faktor.ba.

 

Inače, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine vlada  praznična atmosfera, ulice su prepune šetača koji su ovaj posljednji dan stare godine iskoristili za kupovinu i pripremu za najluđu noć u godini, kako je mnogi nazivaju.


Na svakom koraku sarajevske Ferhadije i Titove ulice čuju se različiti jezici i dijalekti što je dokaz da su se brojni turisti odlučili proslaviti dolazak Nove godine upravo ovdje, a na to ukazuje i činjenica da su smještajni kapaciteti u cijelosti popunjeni.

 

nova-godina-sarajevo-1


Prema procjenama Turističke zajednice Kantona Sarajevo za ovogodišnje praznike u Sarajevu se očekuje oko 100.000 turista.


Posljednje pripreme za javni doček su u toku, bina pored Sarajevo City Centra (SCC) s koje će večeras staru godinu uz građane Sarajeva i turiste ispratiti pjesme jedne od najvećih regionalnih zvijezda Zdravka Čolića je postavljena, a na tom mjestu bit će priređen i vatromet.


Također, organizatori trodnevnog novogodišnjeg slavlja pripremaju binu kod Vječne vatre s koje će 1. januara građane zabavljati Crvena jabuka.

 

nova-godina-sarajevo-2


Kao i svake godine, tradicionalno, na ulicama Sarajeva je  muzika koju izvode Romi, a brojni građani zastaju kako bi ih nagradili kojom markom i slušali njihovo izvođenje najpoznatijih pjesama poput "Nesanice", "Ederlezi", "Ramo, Ramo druže moj", ali i sevdalinki.


Uz okićene ulice, ulični prodavači na svojim štandovima pripremili su različite ukrase i poklone.

 

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook