zagolicajte nekom maštu

Večeras zavedite: Šapućite svojoj ljubavi na lijevo uho, efekat će biti sasvim drugačiji!

Lifestyle31.12.17, 13:22h

Večeras zavedite: Šapućite svojoj ljubavi na lijevo uho, efekat će biti sasvim drugačiji!
– Podvucite to 'lijevo', jer ako nekome budete šaputali na njegovo desno uho, efekat će biti sasvim drugačiji – savetuje Marko

 

Želite li nekog suptilno da zavedete u tek nekoliko riječi? Samo naprijed, ali ne zaboravite da je osim sadržaja priče važan i način na koji ćete mu/joj prići. 

 

Marko Burazor, stručnjak za neverbalnu komunikaciju, kaže da je šapat na levo uho put do srca! On kaže:

 

– Podvucite to 'lijevo', jer ako nekome budete šaputali na njegovo desno uho, efekat će biti sasvim drugačiji – savetuje Marko.

 


Kada želite nekog da privučete i zainteresujete za sebe, trebalo bi da mu priđete tako što će vaše usne biti u samoj blizini njegovog lijevog uha, što će mu 'zagolicati' maštu, raznježiti ga i 'omamiti', ali i pokrenuti određene centre u mozgu. 

 

Vaš glas će ga privući i pokrenuti da razmisli o vama. Istovremeno će vaša desna ruka biti slobodna i moći ćete da je 'iskoristite' tako što ćete suptilno, tokom priče, dodirnuti sagovornika. 

 

Ukoliko, međutim, sa nekim vodite poslovni razgovor ili želite da ga držite na distanci, onda se strane obrću - obratite mu se na desno uho. Time ćete staviti do znanja da su vaše namjere 'operisane' od emocionalnog ili su čisto profesionalne. To su te male mudrosti koje mogu da budu od velike koristi.

 

Naučnik Rodžer Speri objašnjava da je pravilo prosto. Desna hemisfera mozga kontroliše mišiće lijeve strane, dok lijeva hemisfera upravlja mišićima desne. Pa tako, kada namignete desnim okom, radi lijeva strana vašeg mozga, a kada vam neko 'dotakne' lijevo uho, pokrenuće desnu stranu mozga, prenosi Bebač.

 

– Upravo je desna hemisfera odgovorna za emocije, osećaje, intuiciju i prepoznavanje lica, dok je lijeva zadužena za nauku i logiku – objašnjava Rodžer.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!