neka zabava počne

Koncertom 'MuzikArta' ispred katedrale u Sarajevu počela trodnevna novogodišnja manifestacija

Hronika30.12.17, 20:47h

Koncertom 'MuzikArta' ispred katedrale u Sarajevu počela trodnevna novogodišnja manifestacija
Koncert je započeo zvucima muzičkih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića

 

Trodnevna novogodišnja manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS počela je  koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" ispred Katedrale.

 

Koncert je započeo zvucima muzičkih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. 

 

Goste ispred sarajevske Katedrale pozdravio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je svima zaželio lijep provod u naredna tri dana sarajevskog novogodišnjeg programa i sretnu Novu godinu. 

 

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, a program počinje u 21 sat. Posjetioce će zagrijati i sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location.

 

Također će 1. januara novogodišnje slavlje biti upotpunjeno nastupom s kultnim sarajevskim bendom Crvena jabuka ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook