Poznati kantautor iz Istre

Massimo Savić odbio Bijelo dugme: Bregović mi je nudio da zamijenim Alena, ali meni...

Showbizz30.12.17, 11:59h

Massimo Savić odbio Bijelo dugme: Bregović mi je nudio da zamijenim Alena, ali meni...
- Nisam baš siguran, mislim da je to bilo 1989. godine. Završavala se njegova saradnja sa Alenom Islamovićem i Bregović je imao ideju da budemo nas dvojica zajedno naprijed sa dvije gitare ispred benda. Jedno drugačije Dugme - otkriva kantautor iz Istre

 

Massimo Savić nalazi se u vrhu muzičke scene duže od dvije decenije. Iza sebe ima brojne velike koncerte, hitove, nastupe širom regiona i svijeta, ali malo ko zna da je on trebao biti pjevač "Bijelog dugmeta". 

 

Da naslijedi Alena Islamovića, frontmen poznate grupe Goran Bregović, Massimu je nudio krajem osamdesetih godina.

 

- Nisam baš siguran, mislim da je to bilo 1989. godine. Završavala se njegova saradnja sa Alenom Islamovićem i Bregović je imao ideju da budemo nas dvojica zajedno naprijed sa dvije gitare ispred benda. Jedno drugačije Dugme - otkriva kantautor iz Istre. 

 

Ponudu je odbio iz više razloga.

 

- Raznih je bilo razloga, ali jedan od najbitnijih je bio taj što je meni dobro bilo i samom. Tek sam kretao sa Zrinkom Tutićem, pravili smo ‘Stranca u noći’, koji je danas kult. Nisam htio ugasiti taj veliki trud - objasnio je Massimo, priznajući da negdje ipak žali što nije bio dio slave "Bijelog dugmeta" koja traje i dan danas. 

 

- Nije mi žao iskustva, a arhivski mi je žao što nema jednog takvog dvojca u muzici - naveo je slavni umjetnik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook