danas odlazi sa KCUS-A

Gavrankapetanović: Mi znamo da nije jednostavno ni jednom silniku reći istinu u lice, oni to ne vole, ali moraju nas čuti!

Hronika29.12.17, 14:35h

Gavrankapetanović: Mi znamo da nije jednostavno ni jednom silniku reći istinu u lice, oni to ne vole, ali moraju nas čuti!
Dr. Gavrankapetanović je radni odnos u KCUS-u zasnovao 3. maja 1989. godine i sa današnjim danom prestaje raditi u ovoj zdravstvenoj instituciji

 

Dr. Ismet Gavrankapetanović danas napušta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je dao otkaz - piše N1.

 

"Danas odlazim iz KCUS-a. Naravno da sam sretan i ponosan, hvala Bogu. Sretan zbog svih onih kojima sam liječenjem pomogao u ovih 30 godina, a ponosan jer pripadam generaciji ortopeda koja je ostala uspravne kičme u vremenu iskušenja. Kako su se generacije ljekara od Hipokrata u dugoj koloni kroz povijest borili za sposobnost a ne podobnost i mi smo stali u taj časni red".

 

"Kazali smo istinu otvoreno jer lijepe laži ne pomažu, a gorke istine mogu biti ljekovite. Vraćanje ortopedije 50 godina unazad nismo mogli gledati. Lanci apoteka koji su u suvlasništvu dijela upravljačkih struktura KCUS-a vam ne mogu dati znanje niti vještinu .Učenje i sticanje vještina su dug i težak put."

 

"To je tegobno penjanje uz litice, ali drugog puta nema. Podobnost, ulizivanje, ogovaranje nisu ispravan put. Čast liječničke profesije kao i zakon o liječništvu nas obavezuju da govorimo istinu radi dobra i bolesnika i zdravstvenih radnika".

 

"Mi znamo da nije jednostavno ni jednom silniku reći istinu u lice. Oni to ne vole, ali moraju nas čuti. Ostat će zapisano da smo kazali svoje mišljenje i zato bili kažnjeni. Sloboda misli, sloboda ljekara, sloboda Univerziteta su ideje kojima ostajemo odani jer samo tako možemo liječiti najbolje. Nastavljam još marljivije i još vrijednije liječiti moje bolesnike", naveo je dr. Gavrankapetanović.

 

Dr. Gavrankapetanović je radni odnos u KCUS-u zasnovao 3. maja 1989. godine i sa današnjim danom prestaje raditi u ovoj zdravstvenoj instituciji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook