blagdanske muljaže

'Fantomska sniženja' u BiH: Vi poletite da kupite, prodavači vas prevare - shopping je puno isplativiji u Austriji ili Njemačkoj

Lifestyle29.12.17, 08:19h

'Fantomska sniženja' u BiH: Vi poletite da kupite, prodavači vas prevare - shopping je puno isplativiji u Austriji ili Njemačkoj
Zato u mjesecu kada će sve trgovine biti oblijepljene plakatima koji oglašavaju sniženja, ne škodi upozoriti na trgovačke prevare

 

Pred nama su blagdani, a samim time niže cijene odjeće, obuće, namještaja... 

 

Zato u mjesecu kada će sve trgovine biti oblijepljene plakatima koji oglašavaju sniženja, ne škodi upozoriti na trgovačke prevare- piše Avaz.

 

Osjećaj prevare

 

Jer, primjerice, Amela Hodžić čekala je sniženje kaputa, ali je na dan rasprodaje otkrila da je trgovac u posljednji trenutak povisio cijenu kako bi je „snizio“ tu noć na rasprodaji.

 

No, ovo nije prva prevara koji su primijetili građani u trgovačkim centrima, posebno onim velikim. Jedan od naših sagovornika kazao je da je tokom kupovine doživio da je cijena robe, iako je sniženje na sve, ista na 90 posto artikala kao i prije navodnog sniženja. Kaže i da se uvjerio da je “snižena” cijena viša od redovne.

 

- Nedavno me u jednoj sportskoj radnji privuklo sniženje na obuću od 70 posto. Našla sam patike koje su koštale 200 KM, a na sniženju im je cijena bila 60 maraka. Kada sam došla kući, vidjela sam da ispod crvene etikete sa sniženom cijenom ima druga na kojoj je pisalo 79 KM. Shvatila sam da je to stvarna cijena patika i jako sam se razočarala, nisam uopšte ništa uštedjela. Osjećala sam se prevarenom i u tu radnju sigurno neću više ući – kazala nam je Bišćanka Senka Mešić.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!