Razlog su ogromna finansijska dugovanja

Mikser House se večeras zvanično zatvara, novogodišnji program neće biti održan

Kultura28.12.17, 17:31h

Mikser House se večeras zvanično zatvara, novogodišnji program neće biti održan
Mikser House je u Sarajevu otvoren početkom septembra, a zamišljen je kao mjesto odakle će se inicirati i realizovati brojni pozitivni projekti, koji će, prvenstveno mladim ljudima, dati novu nadu u svjetliju i ljepšu budućnost cijelog Balkana

 

Kulturni centar Mikser House Sarajevo, koji se prostirao na preko 1.300 kvadratnih metara u nekadašnjem kompleksu Vaso Miskin Crni na Pofalićima, svoja vrata zvanično zatvara večeras.

 

Razlog su ogromna finansijska dugovanja koja iznose blizu pola miliona KM. Prema riječima Ivana Lalića, osnivača i direktora Mikser Housea, nisu se mogli zboriti sa finansijskim dugom iz vremena obimnih građevinskih radova koji su opterećavali redovno poslovanje Miksera.

 

"Tužni smo kao i vi zbog zatvaranja Miksera, činjenice da smo i mi ovim izgubili svoja radna mjesta ali se nadamo da će takav koncept zaživjeti u našem gradu prije ili kasnije u sličnom obimu i prostoru", naveo je tim Mikser Housea Sarajevo.

 

Prostorije Miksera ispražnjene su jučer, a najavljeni novogodišnji program ipak neće biti održan.

 

Podsjećamo, Mikser House je u Sarajevu otvoren početkom septembra, a zamišljen je kao mjesto odakle će se inicirati i realizovati brojni pozitivni projekti, koji će, prvenstveno mladim ljudima, dati novu nadu u svjetliju i ljepšu budućnost cijelog Balkana.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook