U petak mu je zadnji radni dan na KCUS-u

Dr. Gavrankapetanović dobio ponudu koja se ne odbija: Vodeći evropski ortoped odlazi iz Sarajeva?

Hronika28.12.17, 12:00h

Dr. Gavrankapetanović dobio ponudu koja se ne odbija: Vodeći evropski ortoped odlazi iz Sarajeva?
Klinički centar u Sarajevu napušta nakon 30 godina rada na najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH

 

Jedan od vodećih evropskih ortopeda dr. Ismet Gavrankapetanović mogao bi karijeru nastaviti na zagrebačkoj ortopediji, nakon što u petak napusti Klinički centar Univerziteta u Sarajevo, potvrđeno je nezvanično agenciji Patria.

 

Sam dr. Gavrankapetanović je ranije rekao da ima punude iz više klinika iz zemlje i regiona, ali da u ovom trenutku nije donio konačnu odluku gdje će nastaviti raditi kao hirurg. Na pitanje da li je dobio ponudu iz Zagreba, Gavrankapetanović nije želio potvrditi, ali ni demantirati.

 

Klinički centar u Sarajevu napušta nakon 30 godina rada na najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH. Kao razlog takve odluke naveo je pritiske menadžmenta te zdravstvene ustanove. Na čelo KCUS-a početkom 2016. je imenovana dr. Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Dr. Gavrankapetanović je u više navrata za medije govorio o mobingu i pritiscima koje njegov tim i on trpe od nove uprave. Prije Gavrankapetanovića KCUS je napustilo više od 40 ljekara.

 

Profesor Ismet Gavrankapetanović završio je Medicinski fakultet u Sarajevu 1986. Doktorsku tezu odbranio je 1998. godine. Član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, među njima i Američke akademije ortopedskih hirurga, član je Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije, član je i Britanskog udruženja hirurga lakta i ramena...

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook