Dr. Ismet Gavrankapetanović potvrdio

U petak napuštam KCUS, nisu pristali na sporazumni raskid odnosa... Evo gdje planiram dalje...

Hronika27.12.17, 17:01h

U petak napuštam KCUS, nisu pristali na sporazumni raskid odnosa... Evo gdje planiram dalje...
Sa petkom završavam rad u Kliničkom centru, nisu pristali na sporazumni raskid odnosa koji sam ja predložio. Međutim, napisao sam, ako ne pristaju na to da svakako dajem otkaz, kaže Gavrankapetanović

 

Dr. Ismet Gavrankapetanović u petak napušta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je dao otkaz.

 

Informaciju je za N1 potvrdio i sam Gavrankapetanović pojasnivši razloge za ovakav potez. Kazao je da je prva solucija bila sporazumni raskid ugovora koji je on predložio.

 

Kako je u razgovoru za N1 potvrdio, otkaz je dao zbog nemogućnosti da svoj posao radi bez pritiska koji je, kako je naglasio, trpio posljednjih mjeseci.

 

''Sa petkom završavam rad u Kliničkom centru, nisu pristali na sporazumni raskid odnosa koji sam ja predložio. Međutim, napisao sam, ako ne pristaju na to da svakako dajem otkaz. Ne mogu ovaj posao raditi pod takvim pritiscima, ovo je posao koji je suviše težak, odgovoran i opasan. Mora se raditi u sredini u kojoj je potpuna smirenost, gdje imate jedno poštovanje i korektan odnos'', ispričao je Gavrankapetanović za N1.

 

Prema njegovim riječima nije više mogao trpjeti loše odnose. Sve što je tražio, naglašava, je korektan odnos.

 

''Sada ću se odmoriti jedan period pa vidjeti za dalje. Ovo traje nekih šest mjeseci, upozoravao sam, ali nije bilo reakcije. Samo se povećavao mobing i maltretiranje. Zamolio sam za par dana godišnjeg jer sam pod ovakvim pritiskom bio šest mjeseci svaki dan u sali. Četiri puta su mi to odbili i onda sam vidio da nema tu za mene pravog rada i da moram raditi negdje gdje ljudi imaju poštovanje. Ne mogu ni dozvoliti, ja sam stari hirurg, tražim komunikaciju i korektan odnos. Dugo sam godina tu. Ovo što sam sada vidio, zato što imate stav i mišljenje - morate platiti cijenu. Tražim uvažavanje jer ga zaslužujem'', kazao je Ismet Gavrankapetanović za N1.

 

Informacija o otkazu dr. Gavrankapetanovića potvrđena je za N1 i u press službi KCUS-a.

 

''Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je dao otkaz na KCUS-u'', kratko su nam potvrdili u ovoj ustanovi.

 

Podsjećamo, pažnju javnosti koncem proteklog ljeta privukla je vijest da dr. Gavrankapetanović nije više na čelu Klinike za ortopediju na sarajevskom Kliničkom centru. Iz KCUS-a su tada kazali da on nije smijenjen već da mu je istekao ugovor.

 

Nedavno su KCUS napustili i dr. Hasan Tanović, dr. Senad Maksić i dr. Semin Bećirbegović.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook