Student završne godine produkcije na ASU u Sarajevu

Ishak Jalimam dobitnik nagrade Fondacije 'Karim Zaimović'

Kultura27.12.17, 16:07h

Ishak Jalimam dobitnik nagrade Fondacije 'Karim Zaimović'
Nagradu Fondacije „Karim Zaimović“ uručio mu je profesor Zdravko Grebo, a o važnosti ove nagrade kao i sjećanja na Karima Zaimovića govorili su uime Fondacije, Senad Pećanin i Nihad Kreševljaković direktor Festivala MESS

 

Student završne godine produkcije Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Ishak Jalimam dobitnik je nagrade Fondacije „Karim Zaimović“ za najboljeg studenta sa izrazitim talentom iz oblasti kulture, umjetnosti, književnosti i novinarstva.

 

Pored uspješnih rezultata ostvarenih na Akademiji, Jalimam već ima bogatu biografiju u poslovima iz svoje struke uključujući suradnju sa najznačajnijim bh. festivalima, MESS, SFF, Pravo Ljudski Filmski festival, Juventa Fest.

 

Osnivač je i predsjednik Udruženja Real Stage, a trenutno je predsjednik Asocijacije studenata Akademije scenskih umjetnosti i student prodekan.

 

Nagradu Fondacije „Karim Zaimović“ uručio mu je profesor Zdravko Grebo, a o važnosti ove nagrade kao i sjećanja na Karima Zaimovića govorili su uime Fondacije, Senad Pećanin i Nihad Kreševljaković direktor Festivala MESS.

 

Fondacija "Karim Zaimović" osnovana je 1996. godine u znak sjećanja na prerano preminulog novinara i književnika Karima Zaimovića, koji je poginuo kao jedna od posljednjih žrtava opsade Sarajeva, saopćeno je iz Press MESS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook