izmjene Zakona o akcizama

Potvrđeno: Od 1. februara građani BiH će plaćati skuplje gorivo

Front27.12.17, 14:45h

Potvrđeno: Od 1. februara građani BiH će plaćati skuplje gorivo
Prema riječima Ratka Kovačevića, glasnogovornika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u odredbama se govori da izmjene Zakona o akcizama stupaju na snagu osam dana od dana objave

 

Stanovnici Bosne i Hercegovine će od 1. februara 2018. godine plaćati skuplje gorivo nakon što su jučer u Službenom listu objavljene izmjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

 

Prema riječima Ratka Kovačevića, glasnogovornika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u odredbama se govori da izmjene Zakona o akcizama stupaju na snagu osam dana od dana objave.

 

"26. decembra je objavljeno u Službenom glasniku. Zakon stupa na snagu od prvog radnog dana u narednom mjesecu, a primjenjivati će se od 1. februara 2018. godine", kazao je Kovačević za N1.

 

"Naplaćeni prihodi od putarine u iznosu 0,25 KM za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva vode se na posebnom podračunu otvorenom kod Centralne banke Bosne i Hercegovine, a ti prihodi bit će raspodjeljivani u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.", stoji u novom izmijenjenom Zakonu o akcizama.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!