Uviđaj u toku

Saobraćajna nesreća uzrokovala gužve na ulazu u Sarajevo

Hronika27.12.17, 08:42h

Saobraćajna nesreća uzrokovala gužve na ulazu u Sarajevo
Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce Mostar-Posušje i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i puteve u dolinama rijeka Lašve, Save i Neretve

 

Velike gužve ovog jutra prema Sarajevu prouzrokovala je saobraćajna nesreća koja se desila prije otprilike sat vremena na Vogošćanskoj petlji.

 

Kako je rečeno iz MUP-a KS, povrijeđenih nema a na automobilima je pričinjena materijalna šteta.

 

Zbog nesreće, došlo je do velikog zastoja u saobraćaju u oba pravca. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS je rečeno da će saobraćaj biti usporen sve do završetka policijskog uviđaja.

 

Inače, vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce Mostar-Posušje i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, kao i puteve u dolinama rijeka Lašve, Save i Neretve. Kolovoz je mokar na jugu naše zemlje, dok na dionicama u zapadnim krajevima skrećemo pažnju na učestale jake udare vjetra. Sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

 

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.

 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

 

Apelujemo na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook