POČAST STRADALOM SUGRAĐANINU

Bijele ruže za hrabrog Sarajliju Irhana Naneta Foču: Građani se okupili u naselju Malta

Hronika24.12.17, 12:48h

Bijele ruže za hrabrog Sarajliju Irhana Naneta Foču: Građani se okupili u naselju Malta
Njemu je juče na Gradskom groblju Vlakovo, u prisustvu članova porodice, rodbine i brojnih prijatelja, klanjana dženaza, 24-godišnjem Sarajliji koji je 13. decembra skočio u nabujalu Miljacku kako bi spasio Aldina Mulića

 

Kako je prije nekoliko dana najavila grupa građana potpisana kao "Nanetove komšije" i pozvala Sarajlije putem Facebooka da u nedjelju u 12 sati izađu u naselje Malta, danas je na mjestu stradanja odata počast hrabrom sugrađaninu Irhanu Nanetu Foči.

 

irhan-foco


Njemu je juče na Gradskom groblju Vlakovo, u prisustvu članova porodice, rodbine i brojnih prijatelja, klanjana dženaza, 24-godišnjem Sarajliji koji je 13. decembra skočio u nabujalu Miljacku kako bi spasio Aldina Mulića (28).


Akcija pretrage za tijelom Aldina Mulića nastavljena je i jutros od 07:00 sati, kao i prethodnih dana.


Kako je saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite, u skladu s procijenjenom situacijom na terenu angažovane su organizovane snage zaštite i spašavanja Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i općinskih službi civilne zaštite. Detaljno se pretražuje korito rijeke Miljacke od mjesta nesreće pa nizvodno do Sastavaka, kao i korito rijeke Bosne, od Sastavaka nizvodno prema Ilijašu.


- Do sada akcija pretrage nije dala rezultata ali se nastavlja sve dok se tijelo nastradale osobe ne pronađe - navedeno je u saopćenju.


Više fotografija sa današnjeg okupljanja građana Sarajeva na mostu u naselju Malta možete pogledati na Avaz.ba.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook