Šest sati trajala Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca

Dino Merlin na maratonskoj sjednici AMUS-a: Neću vas tužiti ako me smijenite

Showbizz21.12.17, 12:47h

Dino Merlin na maratonskoj sjednici AMUS-a: Neću vas tužiti ako me smijenite
Kazao je kako je spreman odgovarati za svoje postupke, pa se osvrnuo i na tužbe za koje su glavni krivci bivši članovi organa AMUS-a

 

Više od šest sati trajala je Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS).

 

Na istoj su ostavke na svoje funkcije podnijeli Maja Sarihodžić i Ibro Mangafić. Za njihove funkcije koje su obnašali u Upravnom odboru bilo je ukupno 26 prijava, a u konačnici izabrani su Enver Šadinlija i Almir Ajanović.

 

Edin Dervišhalidović – Dino Merlin prije izbora članova Upravnog odbora AMUS-a, kazao je sinoć kako smatra da će izborom dva nova člana dobiti puno u tom udruženju.

 

Kazao je kako je spreman odgovarati za svoje postupke, pa se osvrnuo i na tužbe za koje su glavni krivci bivši članovi organa AMUS-a.

 

- Neću vas tužiti ako me sada smijenite. Ne mogu odgovarati ni za koga. Ako nezakonito radimo, možemo rizikovati sudske tužbe u kojima ćemo izgubiti velike novce. Statut kaže da članove Upravnog odbora, prije isteka mandata, Skupština može opozvati na sopstveni zahtjev, ako ne prisustvuju sjednicama tri puta bez opravdanih razloga. Ali i ako svojim djelovanjem naruše ugled Udruženja – rekao je Dino.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook