po naredbi Općinskog suda

FUP: U akciji KAT uhapšeno osam osoba na području općine Kakanj

Hronika18.12.17, 13:14h

FUP: U akciji KAT uhapšeno osam osoba na području općine Kakanj
Iz FUP-a napominju, da su policijski službenici te uprave u prethodnom periodu, a u okviru te istrage, pored navedenih, uhapsili još sedam osoba

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Kakanj, u cilju realizacije operativne akcije kodnog naziva KAT, vezano za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Tokom današnjih aktvnosti, a po naredbi Općinskog suda u Kaknju vrše se pretresi na osam lokacija na području općine Kakanj, te je uhapšeno osam osoba: K.M. (1981.), Č.O. (1981.), M.M. (1990.), K.Đ. (1988.), H.E. (1985.), V.E. (1989.), B.M. (1986.) i A.Z. (1988.) svi iz Kaknja.

 

Iz FUP-a napominju, da su policijski službenici te uprave u prethodnom periodu, a u okviru te istrage, pored navedenih, uhapsili još sedam osoba.

 

Kod navedenih osoba je prilikom pretresa pronađeno cca. kilograma opojne droge „Amfetamin“, određena količina opojne droge „canabis sativa L“, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmenim krivičnim djelom.

 

Osobe koje su danas lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, angažovana je i Poreska  uprava FBiH, koja će u okviru svoje nadležnosti izvršiti kontrolu jednog ugostiteljskog objekata u Kaknju u kojem su se organizovale igre na sreću, a koji su osumnjičeni koristili za preprodaju opojne droge.

 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti asistenciju pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

Tehničku podršku u realizaciji operativne akcije „KAT“ pružala je SIPA, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook