svi raspoloživi resursi na terenu

Treći dan intenzivne potrage za tijelom Aldina Mulića: Štab FUCZ-a jutros krenuo prema Visokom

Hronika15.12.17, 08:11h

Treći dan intenzivne potrage za tijelom Aldina Mulića: Štab FUCZ-a jutros krenuo prema Visokom
Štab FUCZ-a, s kompletnim rukovodstvom, jutros je krenuo prema Visokom, te će se pretraživati lokalitet od Visokog prema Zenici, a u akciju potrage je uključen veliki broj osoba

 

Potraga za tijelom Aldina Mulića još traje.

 

Kako je za Oslobodjenje kazala Majda Kovač, portparolka Federalne uprave civilne zaštite, timovi su jutros promijenjeni, a potraga je intenzivirana.

 

Štab FUCZ-a, s kompletnim rukovodstvom, jutros je krenuo prema Visokom, te će se pretraživati lokalitet od Visokog prema Zenici, a u akciju potrage je uključen veliki broj osoba.

 

Svi raspoloživi resursi i kapaciteti FUCZ-a i jučer su bili angažovani na vršenju potrage, a pet timova je sinoć pretraživalo područje u Sarajevu kod RTV doma, na vogošćanskoj petlji, kod mosta Reljevo, na ulazu u Ilijaš kod mosta, u Malešićima, te na relaciji Visoko-Sarajevo.

 

U toku jučerašnjeg dana u visočkom naselju Čekrekčije pronađeno je jedno tijelo u rijeci Bosna, a identifikacijom je utvrđeno da je riječ o 24-godišnjem Irhanu Foči.

 

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo su u noći sa utorka na srijedu nestali u nabujaloj Miljacki. Mulić je od još nerazjašnjenim okolnostima upao u rijeku, nakon čega je Fočo skočio za njim, kako bi ga spasio.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook