Općina Novi Grad

Sarajevo: Uz prijetnju pištoljem maloljetniku oteo telefon, policija ga uhapsila pet minuta kasnije

Hronika14.12.17, 14:42h

Sarajevo: Uz prijetnju pištoljem maloljetniku oteo telefon, policija ga uhapsila pet minuta kasnije
O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.H. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

Jedna nepoznata osoba napala je maloljetnika inicijala A.A. iz Sarajeva jučer na području Općine Novi Grad te mu je tom prilikom uz prijetnju pištoljem otuđila telefon. Potvrđeno je to danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Kako piše u policijskom izvještaju, sinoć u 19,45 sati u ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad malodobnim A.A. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznato lice je uz prijetnju pištoljem, od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

 

Radeći na rasvjetljavanju nevedenog krivičnog djela, pomenutog dana u 19,50 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode O.H., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

 

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet otuđeni mobilni telefon i plastični pištolj. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.H. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook