VIDEO/ Ministar vanjskih poslova Srbije

Ivica Dačić: Ovo nije prvi put da Izetbegovićeve izjave zaoštravaju odnose sa Srbima i Hrvatima

Front06.12.17, 18:05h

Ivica Dačić: Ovo nije prvi put da Izetbegovićeve izjave zaoštravaju odnose sa Srbima i Hrvatima
On je dodao da postupak nije u skladu sa ciljem ovog sastanka, a cilj je bio unaprjeđenje odnosa, a ne "jedan korak napred, dva koraka nazad"

 

Postupak člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa ciljem sastanka - unapređenje odnosa, izjavio je ministar vanskih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

On je dodao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsjednika Srbije i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

 

Dačić je rekao da smo više puta do sada imali priliku da vidimo njegove (Izetbegovićeve) izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima.

 

"Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi, posle takve Bakirove provokacije, Aleksandra Vučića i Dragana Čovića i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak Izetbegovića", rekao je Dačić. 

 

On je dodao da postupak nije u skladu sa ciljem ovog sastanka, a cilj je bio unaprjeđenje odnosa, a ne "jedan korak napred, dva koraka nazad". 

 

Izjavu Ivice Dačića možete pogledati OVDJE.

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!