NAKON JOŠ JEDNE BURNE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA

Denis Stojnić: Je li problem uspješan Vlah u Starom Gradu ili što se zove Tesla?! Evo, promijenićemo ga u Hadžibajrić pub...

Biznis Klub06.12.17, 12:56h

Denis Stojnić: Je li problem uspješan Vlah u Starom Gradu ili što se zove Tesla?! Evo, promijenićemo ga u Hadžibajrić pub...

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić odbili mandate u Skupštini KS: Ko jeste, a ko nije prihvatio nove funkcije?

Umjesto Efendića, mandat u Skupštinu Kantona Sarajevo dodjeljen je Samri Ćos...

Odrekli se mandata: Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić odbili ući u Skupštinu Kantona Sarajevo

Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić ulazi u Skupštinu Unsko-sanskog kant...

Hadžibajrić: Pale su teške riječi, federalna i državna vlast neće biti formirana do kraja 2019. godine!

Hadžibajrić je kazao da vlast neće biti formirana na vrijeme, te kazao i zašto

'Iznenađen sam da što dobio i jedan glas, gotovo niko nije ni znao da sam kandidat, nijedan plakat nisam postavio, jer...'

On je na Općim parlamentarnim izborima bio kandidat Unije socijaldemokrata (U...

Kako su na izborima u Sarajevu prošli glumci, slikari, bokseri: Najviše glasova Hadžihafizbegoviću, a Stojnić dobio samo...

Elmedin Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, a danas predsjednik Narod...

U Sarajevu predstavljeni kandidati Nezavisne bh. liste, Hadžibajrić: Neću se osvrtati na dosadašnji rad vlasti, nego...

- U našoj stranci ima mnogo načelnika općina na području Federacije BiH i mi ...

Počinje veliki projekat u Starom Gradu, na lijevoj obali Miljacke: Put od Bentbaše do Kozije ćuprije potpuno se mijenja

Projekt će se raditi u tri faze, a trenutno je završeno krčenje i čišćenje od...

Hadžibajrić najavio kapitalne projekte u Starom Gradu: Podzemna garaža, utopljavanje zgrada, izgradnja sportske sale...

Posebno je istakao projekte koje kreditira Saudijski fond za razvoj, a to je ...

Općina Stari Grad o dodjeli u zakup Bistrik-kule: Sve je transparentno, provodimo daljnju proceduru...

U saopćenju se navodi da se Astronomsko društvo ORION 13. oktobra 2010. godin...

Od danas građanima Općine Stari Grad sve usluge MUP-a dostupne na jednom mjestu: Evo gdje

Ranije su prostorije MUP-a Stari Grad bile smještene u A objektu, dok je jeda...

24 SATA

Rat u Siriji nije kao onaj koji smo proživjeli u BiH - tamo ako imate novac, ništa vam nije nedostižno, ali...

U BiH su u trendu poslušnost i partijska lojalnost - onaj ko zahtjeva građanska prava, suočava se s OVIM problemima

'Još kao dijete htio sam da se ubijem': Surovo iskrena ispovijest Aleksandra (31) o njegovoj borbi sa depresijom

Slavni pjevač izjavio da više nije musliman: 'Ne vjerujem da morate jesti određeno meso ili moliti se pet puta dnevno'

Dok policija istražuje nedavni incident u Općini Stari Grad, zbog kojeg je prije nekoliko dana priveden pa pušten Mirza Vrabac, Denis Stojnić željno iščekuje novu sjednicu Općinskog vijeća kojem je Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH nedavno naložila da se ponovo razmatra ponuda vezana za Tesla pub. U čemu je, ustvari, problem?

 

Svašta se prošle sedmice (iz)dešavalo u sarajevskoj Općini Stari Grad – od incidenta sa pištoljem uperenim u vijećnika Dadu Stojnića, do burne sjednice Općinskog vijeća na kojoj su vrcale varnice na sve strane zbog jedne tačke dnevnog reda – vansudske nagodbe oko Tesla puba. No, „zakuhalo se“ i do ove tačke vijećnici nisu ni stigli...


I dok policija istražuje navedeni incident, zbog kojeg je prije nekoliko dana priveden pa pušten Mirza Vrabac, Denis Stojnić željno iščekuje novu sjednicu Općinskog vijeća kojem je Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH nedavno naložila da se ponovo razmatra ponuda vezana za Tesla pub. A u javnosti o ovom slučaju i dalje bruje posve različite i vrlo oprečne informacije, od kojih najviše dilema izaziva pitanje: Kako je Denis Stojnić uopće mogao skoro godinu i po dana nesmetano koristiti ovaj ugostiteljski (općinski) objekat bez plaćanja režija i u čemu je, ustvari, problem?!  


- Javnost je oko svega obmanjena! Problem je postojao od prvog dana, kada sam ušao u prostor Tesla puba i vidio da u prizemlju nema 167 kvadrata, kako je bilo navedeno u tenderu, tvrdi Denis Stojnić u razgovoru za DEPO Portal.


Kako kaže, riječ je o prostoru od 100 kvadrata prizemlja i 67 kvadrata galerije, a to nije isto. Zbog toga je tužio Opštinu Stari Grad. Međutim, fakture su uredno stizale i dug se gomilao...


- Ali ja ih nisam plaćao jer je sudski proces u toku. Ima li 167 kvadrata prizemlje? Aha, nema. Dakle, šta da plaćam? I kad su vještaci utvrdili da prostor u prizemlju zaista ima 100 kvadrata, Ibrahim Hadžibajrić mi je predao vansudsku nagodbu. Naravno, ja sam je prihvatio. Moja želja je bila cijena od 18 KM po kvadratu, on je rekao 33 KM, i ja sam to prihvatio. Sve se to se dešava u oktobru 2016. godine, a u februaru 2017. kreće vansudska nagodba – to su pregovori, mejlovi, dogovori sa advokatom – i postigli smo konačan dogovor. On sad ide na Općinsko vijeće – naravno, moj brat i ja ne možemo učestvovati u glasanju zbog sukoba interesa i mi izlazimo sa sjednice – 21 vijećnik glasa za nagodbu, što je dvotrećinska većina. Bilo je dovoljno 16 glasova, a mi smo dobili 21, jer je Vijeće prihvatilo mišljenje sudskog vještaka koje je dao Opštini Stari Grad, pojašnjava Stojnić.


I šta se onda dešava? Gdje je zapelo?!


- Ništa! Mjesec dana kasnije dolazi do izbora gradonačelnika. Moj brat i ja glasamo za Abdulaha Skaku, on dolazi na mjesto gradonačelnika Sarajeva... Glasali smo za Skaku, jer je on moj jaran, mi smo odrasli zajedno. Hoćemo li i službeno - zašto Skaka? Zato što je on dobar menadžer! Kad je za Novu godinu pjev'o Dino Merlin, i moji lokali bili su puni, svi hoteli su bili puni, grad nam je bio pun, evo žičara je krenula... A sad ćemo za Novu godinu imati tri izvedbe, ne kažem da to Skaka iz svog džepa plaća, ali je dobar menadžer. Prethodni gradonačelnici nisu bili takvi. I važno je da mladi Skaka nije fundamentalista... Ne bi on sjedio s nama da jeste, neko ne voli što ste vi Jovan ili Maja..., kaže Denis Stojnić koji u „presudnim glasovima“ za gradonačelnika Sarajeva vidi izvor sukoba u Općini Stari Grad, koji su kulminirali u junu ove godine, kada je uslijedila i deložacija iz Tesla puba.


Ovaj slučaj se trenutno nalazi na sudu, a zbog svih prošlosedmičnih događaja i incidenta sa pištoljem, Stojnić je čak poručio i da „sada uzima pravdu u svoje ruke“! Šta to znači?    


- Ja nikada nisam prijetio... Ali, zapalili su mi auto, bacali mi bombe na lokal, poručili mi da ću „biti protjeran iz Starog Grada“, sad Mirza Vrabac prijeti pištoljem... To što sam rekao da ću uzeti pravdu u svoje ruke, rekao sam da bi se ovi iz tužilaštva, policije, SIPA-e više pokrenuli... Htio sam da im kažem – šta čekate, toliko sam materijalnih dokaza iznio?!


Tvrdnje da je „ugrožen kao Srbin u Sarajevu“ negira, ali misli da u čitavom slučaju postoji „lični problem“.

 
- Radi se o tome što mi najbolje radimo i što se to mnogima ne sviđa. Ne sviđa se ćatama u Starom Gradu, ne mogu nam ništa na mišiće, na pištolje su pokušali, ne znaju više šta će... A Hadžibajrić zna da će ovaj spor izgubiti, jer Tesla pub nema 167 kvadrata! Po zakonu, ako ne platim kiriju dva mjeseca, moram napolje. A ja sam radio sve do marta 2017. Sve do Skake... Ja sam prije svega Bosanac i Hercegovac, majka mi je muslimanka, otac pravoslavac. Moj Zdravko je branio ovaj grad... Jedan moj drug kaže – uspješni Vlah u Starom Gradu, to je problem. Ma, čovječe, pusti me da živim! Ovo je jedan obični ugostiteljski objekat. Je li problem što se zove Tesla?! Ne znam šta je pozadina... Evo, promijenićemo u Hadžibajrić pub i da svi budemo zadovoljni, poručuje na kraju Denis Stojnić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/md/ad)

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!