FOTO/ Zamjenik sekretara Predsjedništva BiH

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

Hronika04.12.17, 12:50h

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

'Na današnji dan prije 28 godina, na mojim pantalonama se zalijepio ljudski mozak. Svježe mi je u glavi, kao da je jučer bilo'

Rahmetli Benjamin Filipović i Dževad Čolaković zadesili su se na licu mjesta ...

Na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak... Gledala sam svog druga kako leži u krvi i umire...

"Ima taj video na internetu ali mi se ne traži. Svježe mi je u glavi kao da j...

U rodnoj Kladnici: 'Kad dotaknete tlo vašeg porijekla, i duša i tijelo znaju da baš tu pripadate i da nikada niste ni otišli...'

"Eh koliko puta sam tu prespavala, budila se, igrala na padini iznad kuće mog...

Vrijeđaju i mene, ponižavaju bez argumenata, lažu... Ugasite 'botove', takmičimo se u dobrim izbornim programima!

"Političare pozivam da se takmičimo u dobrim izbornim programima, u kreiranju...

'Već sam jednom pobijedila Semira Efendića! Pred snagom mojih argumenata, on se tada povukao...'

Vi ćete se sjetiti, kao i javnost u BiH, da sam prije tri godine zajedno s gr...

Sanela Prašović Gadžo: SBB sa SDA više nema nikakvih dodirnih tačaka

Razišli smo se SDA ne samo zbog Cikotića. Vjerovali smo da radeći s njima mož...

Sanela Prašović Gadžo kandidatkinja za načelnicu Novog Grada! Ministri SBB-a neće glasati za kadrove DF-a

Tokom dana će se odlučiti i o konkretnim imenima za druge načelničke pozicije...

Sanela Prašović Gadžo: Hoćemo li konačno svi shvatiti da vodene lule, nargile, moraju biti zabranjene?!

U prijedlogu zakona o zabrani korištenja duhanskih proizvoda u FBiH koji Parl...

Sanela Prašović prošla horor: 'Nikome ovo ne bih poželjela... Da znate, potpuno sam negativna, a dobila pozitivan nalaz!'

'Sinoć i jutros doznajem da su kroz ovakvo iskustvo kao i ja prošli mnogi pa ...

Krizni štab je skup nestručnih i lakrdijaških tipova koji ne znaju šta i kako rade! Dopuštaju rad nargila, a pritom...

Između ostalog, navela je i da nakon prvog mjesta možemo biti i "Grande šampi...

24 SATA

'Pepcove' posude za kolače predstavljaju potencijalno ozbiljan rizik

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, policija na terenu

U kojim slučajevima vam oduzimaju vozačku dozvolu?

Kod Hadžića uhapšene tri osobe, tvrdile da imaju saznanja o nestanku djevojčice Danke Ilić iz Srbije

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku

 

Poznata urednica izuzetno gledanog serijala "Interview 20" Sanela Prašović-Gadžo u petak je u svojoj emisiji ugostila ratnu reporterku Arijanu Saračević-Helač, s kojom je razgovarala o brojnim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom veoma zanimljivog i gledanog intervjua, koji je u bh. javnosti izazvao pozitivne reakcije, Sanela i Arijana su se dotakle brojnih tema poput "zašto se mladi novinari plaše političara", te kako je "vlast izdala sve nas, svu tu našu borbu za istinu, za građansku BiH", ali i "ljude koji su dali živote za BiH...".

 

Ta se emisija nije dopala Dženanu Selimbegoviću, zamjeniku sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je na veoma primitivan način na svom Facebook profilu reagirao na ratna sjećanja agresorske prošlosti dvije iskusne novinarke.

 

- Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije "polovnjače" jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblahajna, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila u stvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija...samo ona i njena raja... - napisao je Selimbegović.

 

dzenan-selimbegovic-fb

 

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku.

 

I njenu objavu prenosimo u cijelosti:

 

- Obraćam se Predsjedništvu Bosne i Hercegovine,

 

Cijenjeni predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović,

 

članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović,

 

kao osoba koja 26 godina radi posao novinara i urednika u Bosni i Hercegovini od Vas kao kolektivnog šefa države očekujem da na najoštriji način sankcionirate ponašanje uposlenika državne institucije, Predsjedništva BiH.

 

Riječ je o zamjeniku sekretara Predsjedništva BiH Dženanu Selimbegoviću koji u javnom prostoru koristi jezik kojim vrijeđa, ponižava i potcjenjuje druge osobe. Takvo ponašanje ne samo da narušava ugled osoba o kojima drsko, primitivno i bezobrazno piše, već nedvojbeno narušava i ugled institucije koju predstavlja i u kojoj radi a to je u konkretnom slučaju Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

 

Gosp. Čoviću, Vas kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pozivam da javno osudite bahato i primitivno ponašanje uposlenika Predsjedništva BiH te da protiv istog poduzmete mjere sankcioniranja. Vokabular koji Dženan Selimbegović koristi priliči ulici a ne najvišoj državnoj instituciji.

 

Osobe koje su aplaudirale ovom skandaloznom postu a posebno državne službenike poput predsjednika Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić, koji je ujedno i savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare pozivam da nauče ponešto o poštovanju drugih osoba, te da oni koji poput Zildžića i Selimbegovića rade u državnim institucijama sebi ne mogu dopustiti brutalno i primitivno vrijeđanje drugih, kao niti odobravanje takvog ponašanja.

 

Arijana Saračević Helač i ja smo bile ratne reporterke, cijeli rat smo provele u našoj BiH. Bile smo u rovovima sa borcima i to naši heroji znaju.

 

Jednako kao što cijela BiH zna da je TVBiH 2.maja povezivanjem naših tv linkova i veza spasila ovu državu kada je predsjednik Alija Izetbegović bio zarobljen. Očito to samo ne zna i ne razumije izvjesni Dženan Selimbegović.

 

I na kraju, drago mi je što će moj post vidjeti i diplomate koji obnašaju veoma visoke funkcije predstavnika mnogih država u BiH kao što su SAD, Njemačke, Velike Britanije i drugih, te oni iz misija OSCE, NATO, USAID, EU... kako bi uvidjeli sa kakvim ljudima imaju posla a ti isti obnašaju veoma visoke funkcije u Predsjedništvu BiH.

 

Slike u prilogu su sa Facebook profila Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine! - napisala je Sanela Prašović Gadžo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook