FOTO/ Zamjenik sekretara Predsjedništva BiH

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

Hronika04.12.17, 12:50h

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

Sanela Prašović odgovara na jezive prijetnje: Zašto ću biti u 'Povorci ponosa'?! Rođena sam u Sarajevu, bila po rovovima...

Sanela Prašović Gadžo objavila je kratak osvrt na jezive poruke koje su joj o...

Sanela Prašović-Gadžo: Da je neka dama uzela Čedu za savjetnika, pa da trče, mogu i da se skinu, vodom i zaliju... Ali šta da radi s Komšićem?

Čedomir Jovanović najavio je da će posao savjetnika u Predsjedništvu BiH obav...

Sramim se Sarajeva! Došli ste na grande sportski događaj, ne u Čevljanoviće! Dodiku svaka čast što je izdržao...

Novinarka, voditeljica i članica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo je bila ogorčena...

Sanela Prašović krenula u izbornu kampanju - bez plakata i reklama: 'Ja vas peglati neću, jer ja sam ona koju je rahmetli Alija odabrao...'

Ima i onih koji su odlučili drugačije i građane neće smarati vlastiom promoci...

Genijalac, Bosanac, gromada... Najbolji bankar u Švedskoj, mladi lider svijeta: Upoznajte Sašu Bešlića!

- Ja, naprimjer, da se pitam, Sašu bih za predsjednika BiH, odmah. I to samo ...

Bit će posla i za sud: Zašto su zaratile Ivana Marić i Sanela Prašović Gadžo?

Sve je počelo kada je Sanela Prašović Gadžo na Facebooku otvoreno kritikovala...

Nakon vrijeđanja naših novinarki Sanele Prašović i Arijane Saračević, sada nas vrijeđa i ambasador Mirza Hajrić!

U sedmici kada civilizirani svijet obilježava Dane aktivizma protiv nasilja n...

Dženan Selimbegović nazvao Sanelu Prašović-Gadžo 'polovnjačom', a ona mu žestoko odgovorila!

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primiti...

Sanela Prašović-Gadžo: Tužit ću Efendića, 'Hifa' ne može graditi ništa bez dozvola

Ja sam vlasnica poslovno-stambenog objekta izgrađenog 2010. godine, u kojem s...

Svetlana Cenić brutalno direktna: Ako se zbog mog imenovanja bune samo iz SDA, pa čija je onda firma BH Telecom?!

Svetlana Cenić na direktan način govori da je nakon njenog imenovanja na pozi...

24 SATA

Jednostavan način čišćenja veš mašine: Ovo morate raditi najmanje jednom sedmično!

Nikšić o koaliranju SDP-a i SDA u TK: Nadam se da su svjesni posljedica! Nije bilo kvoruma za odlučivanje...

Kako su doktor medicine i vozač pljačkali bankomate u Hrvatskoj: Metoda kojom su dolazili do novca je zapanjujuća

Anabela i Andrej više nisu zajedno: Atijas uhvaćen u provodu sa Minom Mateljan iz Sarajeva

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku

 

Poznata urednica izuzetno gledanog serijala "Interview 20" Sanela Prašović-Gadžo u petak je u svojoj emisiji ugostila ratnu reporterku Arijanu Saračević-Helač, s kojom je razgovarala o brojnim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom veoma zanimljivog i gledanog intervjua, koji je u bh. javnosti izazvao pozitivne reakcije, Sanela i Arijana su se dotakle brojnih tema poput "zašto se mladi novinari plaše političara", te kako je "vlast izdala sve nas, svu tu našu borbu za istinu, za građansku BiH", ali i "ljude koji su dali živote za BiH...".

 

Ta se emisija nije dopala Dženanu Selimbegoviću, zamjeniku sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je na veoma primitivan način na svom Facebook profilu reagirao na ratna sjećanja agresorske prošlosti dvije iskusne novinarke.

 

- Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije "polovnjače" jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblahajna, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila u stvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija...samo ona i njena raja... - napisao je Selimbegović.

 

dzenan-selimbegovic-fb

 

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku.

 

I njenu objavu prenosimo u cijelosti:

 

- Obraćam se Predsjedništvu Bosne i Hercegovine,

 

Cijenjeni predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović,

 

članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović,

 

kao osoba koja 26 godina radi posao novinara i urednika u Bosni i Hercegovini od Vas kao kolektivnog šefa države očekujem da na najoštriji način sankcionirate ponašanje uposlenika državne institucije, Predsjedništva BiH.

 

Riječ je o zamjeniku sekretara Predsjedništva BiH Dženanu Selimbegoviću koji u javnom prostoru koristi jezik kojim vrijeđa, ponižava i potcjenjuje druge osobe. Takvo ponašanje ne samo da narušava ugled osoba o kojima drsko, primitivno i bezobrazno piše, već nedvojbeno narušava i ugled institucije koju predstavlja i u kojoj radi a to je u konkretnom slučaju Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

 

Gosp. Čoviću, Vas kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pozivam da javno osudite bahato i primitivno ponašanje uposlenika Predsjedništva BiH te da protiv istog poduzmete mjere sankcioniranja. Vokabular koji Dženan Selimbegović koristi priliči ulici a ne najvišoj državnoj instituciji.

 

Osobe koje su aplaudirale ovom skandaloznom postu a posebno državne službenike poput predsjednika Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić, koji je ujedno i savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare pozivam da nauče ponešto o poštovanju drugih osoba, te da oni koji poput Zildžića i Selimbegovića rade u državnim institucijama sebi ne mogu dopustiti brutalno i primitivno vrijeđanje drugih, kao niti odobravanje takvog ponašanja.

 

Arijana Saračević Helač i ja smo bile ratne reporterke, cijeli rat smo provele u našoj BiH. Bile smo u rovovima sa borcima i to naši heroji znaju.

 

Jednako kao što cijela BiH zna da je TVBiH 2.maja povezivanjem naših tv linkova i veza spasila ovu državu kada je predsjednik Alija Izetbegović bio zarobljen. Očito to samo ne zna i ne razumije izvjesni Dženan Selimbegović.

 

I na kraju, drago mi je što će moj post vidjeti i diplomate koji obnašaju veoma visoke funkcije predstavnika mnogih država u BiH kao što su SAD, Njemačke, Velike Britanije i drugih, te oni iz misija OSCE, NATO, USAID, EU... kako bi uvidjeli sa kakvim ljudima imaju posla a ti isti obnašaju veoma visoke funkcije u Predsjedništvu BiH.

 

Slike u prilogu su sa Facebook profila Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine! - napisala je Sanela Prašović Gadžo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!